24. april 2019
Den »lille« trak den »store »fri, da mandskabsskibet Margrethe M fra Esbjerg gik på grund i Rødvig. Det er den pensionerede havnefoged Leif »Lasse« Hansen, der torsdag aften måtte hjælpe til i sin båd.  Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Den »lille« trak den »store »fri, da mandskabsskibet Margrethe M fra Esbjerg gik på grund i Rødvig. Det er den pensionerede havnefoged Leif »Lasse« Hansen, der torsdag aften måtte hjælpe til i sin båd. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Mandskabsskib gik på grund i havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Mandskabsskib gik på grund i havnen
Stevns - 10. august 2018 kl. 14:23
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag aften kom et af de mandskabsskibe, som sejler folk til og fra vindmøllearbejdet på Kriegers Flak, som vanligt til havnen i Rødvig. Og da den kom ind ville den lægge til ved tankanlægget på fiskerihavnen. Det var på det tidspunkt begyndt at blæse op fra øst, og i forsøget på at bakke til kaj, fik styrmanden problemer med skibet.

Det drev herefter stille og roligt over på en sandbanke ved bagbordsmolen ind til fiskerihavnen. Her satte det store skib sig så godt og grundigt fast, at det ikke kunne komme fri ved egen hjælp. Derfor allierede den nuværende havnefoged sig med den tidligere og nu pensionerede havnefoged Leif »Lasse« Hansen.

Lasse, som han blot hedder i daglig tale, har en lille fiskerbåd til fritidsfiskeri liggende i havnen. Og den kom i aktion torsdag aften. Selvom den ikke synede af meget over for det store mandskabsskib, så lykkedes det den pensionerede havnefoged at trække kolossen fri fra sandbanken.

Der kom en del skruevand, da de 33 hestekræfter som Lasses båd kan præstere, fik lov til at folde sig helt ud. Efter nogle minutters tid rykkede kolossen sig stille og roligt fri, hvorefter den blev trukket og skubbet på plads ved kajen med hjælp af den erfarne havnemand fra Rødvig.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk