20. januar 2019
Østsjællands Museum har sammen med Stevns Kommune åbnet en ny udstilling om Klinten og verdensarven på Stevns Fyrcenter.
Østsjællands Museum har sammen med Stevns Kommune åbnet en ny udstilling om Klinten og verdensarven på Stevns Fyrcenter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Verdensarven samlet på Fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verdensarven samlet på Fyret
Stevns - 22. juli 2018 kl. 10:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gæster ved Stevns Klint kan nu se en samlet udstilling, som viser historien, geologien og fortællingen om verdensarven. Det foregår i garagebygningen ved Stevns Fyrcenter, der huser en særlig geologiudstilling med bidrag fra verdensarvsudstillingen fra det lukkede museum i Højerup samt fossiludstillingen på Flagbanken, som nu er samlet til gavn for gæsterne ved Klinten.

- Vi har samlet de bedste dele fra begge udstillinger, så vi kan fortælle og vise gæsterne om det særlige ved Stevns Klint, og hvorfor den er Unesco verdensarv, siger museumsinspektør ved Østsjællands Museum Jesper Milàn.

Stevns Kommunes Teknik og Miljøafdeling var i gang med at finde en løsning, da amatørgeolog Peter Bennicke fra Tommestrup forelagde idéen med en udstilling på Stevns Fyrcenter.

- I forvejen sker der mange ting her ved Fyret, som tiltrækker gæster, og med lukningen af museet i Højerup var der behov for at finde et fornuftigt sted at formidle fortællingen, tilføjer Jesper Milàn.

Det er Stjerneholdet, som på rekordtid har fået gjort lokalet klar og hjulpet til med opsætningen.

Udstillingen om klinten og verdensarven på Stevns Fyrcenter er åben for alle og gratis at besøge. Der er adgang alle ugens dage i tidsrummetkl. 7-20, hvor porten til området er åben.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk