2. juli 2020
Begge køkkenchefer var på gulvet på Vallø Slotskro. Til venstre Poul Bøje Nielsen fra Elmely Kro og til højre Palle Møller fra Vallø Slotskro. Foto: Anders Ole Olsen
Begge køkkenchefer var på gulvet på Vallø Slotskro. Til venstre Poul Bøje Nielsen fra Elmely Kro og til højre Palle Møller fra Vallø Slotskro. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vallø Slotskro vandt første runde af maddyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vallø Slotskro vandt første runde af maddyst
Opdateret 06. februar 2017 kl. 06:28
Stevns - 02. februar 2017 kl. 12:00
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var fantastiske retter og gode vine i glassene, da der onsdag aften var maddyst på Vallø Slotskro, som havde fået besøg i køkkenet af kollegerne fra Elmely Kro i Ugerløse. Og det var Vallø Slotskro, der af aftenens tre dommere blev kåret som vinder.

arrow Læs også: Dehydrerede rødbeder banede vejen til finalen

Det var en glad og lettet køkkenchef: Palle Møller, som efter en lang aften kunne konstatere, at Vallø Slotskro nu går videre til anden runde i konkurrencen.

- Jeg går i skarp træning. Jeg glæder mig, siger Palle Møller til DAGBLADET.

Vallø Slotskro serverede blandt andet en consommé med stegt hummer og havtaske, der imponerede dommerne. Hovedretten var lam fra Vibygård, og endelig serverede Vallø Slotskro en sød og syrlig æbledessert med karamel, abrikos og malt.

Konkurrencen Bedst på Sjælland er udformet som en turnering, hvor de to restauranter mødes og laver fire retter - snacks, forret, hovedret og dessert - til aftenens gæster og et dommerpanel, som kårer aftenens vinder. Panelet bestod af Bent Christensen, madanmelder og udgiver af Den Danske Spiseguide, Stefan Nordahl-Pedersen, uddannet kok og ostespecialist og Peter Skov, tidligere tjener og kok og nu portvinsimportør.

Aftenens ret

Selv om Elmely Kro ikke blev aftenens vinder, fik den æren af at have lavet den bedste ret, kåret af aftenens gæster: en forret med blæksprutte, sprøde jordskokker, jordskokskum og en pocheret æggeblomme i blækspruttens blæk.

Ud over Vallø Slotskro er også Dragsholm Slot foreløbig gået videre i Bedst på Sjælland.

arrow Tæt kamp mellem sjællandske restauranter
28. februar 2017 kl. 09:45 Opdateret: kl. 11:53
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk