16. oktober 2019
Riggen »Anna af Bøgeskov« er et gammelt, originalt handelsskib, som gennem flere årtier har fragtet lokale varer fra Stevns ind til København.
gallery icon

Se billedserie

Riggen »Anna af Bøgeskov« er et gammelt, originalt handelsskib, som gennem flere årtier har fragtet lokale varer fra Stevns ind til København.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre stevnske dage i København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre stevnske dage i København
Stevns - 11. juni 2018 kl. 12:51
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Smag på Stevns - i mere end én forstand. Det bliver en mulighed midt i kongens København fra onsdag til fredag i denne uge, når halvøen præsenterer sig med kulinariske specialiteter og kulturelle godbidder, skriver DAGBLADET Stevns mandag.

Det hele folder sig ud ved Knippelsbro, der som bekendt forbinder Sjælland med Christianshavn med Børsen og Christiansborg på den ene side og Udenrigsministeriet og de gamle pakhuse på den anden.

Stevns flytter i tre dage ind i Kulturtårnet - det sydlige af de to tidligere brotårne, som sidste år blev omdannet til en blanding af café, galleri og samlingspunkt for kulturelle begivenheder. I disse omgivelser kan man onsdag, torsdag og fredag i denne uge opleve bl.a. kridthavsbilleder, koralrevskeramik og klinteakryler fra syv stevnske kunstnere. Det hele bliver akkompagneret af Birgit Løkkes lydbillede fra teaterkoncerten: Klint 2, der opføres i pyramiden i Boesdal Kalkbrud 23.-26. august.

Det er turismekonsulent Thor Nielsen, der i samarbejde med Åbne Atelierdøre har arrangeret fremstødet for Stevns i København. I Kulturtårnet vises filmen om den første udgave af Klint - en video, der havde premiere i Snurretoppen sidste år. Samtidig vises skitser til dette års forestilling - herunder tegningen til de 10 meter høje instrument bygget af naturmaterialer, som kunstneren: Bo Karberg skal bygge i løbet af sommeren.

Bevæger man sig nogle få meter fra Kulturtårnet, kan man gå ombord på skibet: Anna af Bøgeskoven, der lægger til kaj foran Nordeas bygninger ved Knippelsbro. Her er der mulighed for at købe stevnske råvarer og specialiteter, f.eks. friske jordbær, æblemost, marmelade, kryddereddike og meget mere.

Selve udstillingen afholder reception onsdag 13. juni kl. 13.00, og ellers er der åbent alle dagene fra kl. 12.00 til 22.00. Der også mulighed for at nyde god mad fredag aften i Kulturtårnet - denne gang med lækkerier af stevnske råvarer og specialiteter. Man kan også tage turen ned forbi Anna på kajkanten og købe råvarerne samt specialiteterne selv. Der er åbent for handel hver dag fra kl. 14.00-18.00, og der handles kontant, oplyser arrangørerne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk