13. juni 2021
Thor Grønbæk - ønsker at gøre comeback som kommunalpolitiker ved at stille op for Konservative.
Thor Grønbæk - ønsker at gøre comeback som kommunalpolitiker ved at stille op for Konservative.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Thor Grønbæk forsøger politisk comeback

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Thor Grønbæk forsøger politisk comeback
Opdateret 17. maj 2021 kl. 12:58
Stevns - 15. maj 2021 kl. 11:25
Af Henrik Fisker

Han har prøvet det før. Og står det til Thor Grønbæk selv, vil han gerne kunne kalde sig kommunalpolitiker igen efter kommunevalget i november.

Allerede i denne uge udsendte Det Konservative Folkeparti på Stevns en pressemeddelelse, der bekendtgør, at Thor Grønbæk opstiller ved det kommende valg. Over for DAGBLADET præciserer han imidlertid, at det beror på, om medlemmerne vil have ham.

Thor Grønbæk meldte sig for knap to år siden ind i partiet igen efter at have været ude som følge af en kontrovers med bestyrelsen op til sidste kommunevalg i 2017. Og på generalforsamlingen i januar 2020 blev han valgt ind i bestyrelsen for vælgerforeningen.

- Selvfølgelig stiller jeg op. En gammel cirkushest som mig kan ikke undvære duften af savsmuld i manegen, og jeg glæder mig til at føre en konservativ valgkamp igen. Politik er et håndværk, og med årene bliver man mange erfaringer rigere. De erfaringer, ved jeg, vil give vælgerne en solid kandidat, der kæmper for sine mærkesager, siger Thor Grønbæk, der oplyser, at han har fået en del opfordringer til at stille op igen.

Han lægger heller ikke skjul på, at ambitionen er at blive valgt til Kommunalbestyrelsen.

- Konservative havde et rigtigt flot valg på Stevns i 2017, hvor partiet fik en del forærende af Venstre. Derfor tror jeg sådan set, at vi skal være glade for at beholde de to mandater, som vi fik dengang, for det kan jo godt være, at Venstre tager noget af det tabte tilbage. På den anden side går det godt være, at vælgerfremgangen på landsplan kan smitte af lokalt, og så kan vi måske komme helt op på tre mandater, funderer Thor Grønbæk.

Fjerde valg og tre partier
Det er fjerde gang, at han stiller op til kommunevalg på Stevns. Første gang var i 2009, hvor han blev valgt for Stevnslisten. Men allerede i løbet af valgperioden skiftede han til Det Konservative Folkeparti, hvor han fulgtes ad med Ole Bech-Jensen. Ved det efterfølgende valg i 2013 blev Thor Grønbæk valgt som enlig konservativ, men valgte selv at trække sig fra partiet, da han til sin skuffelse ikke fik opbakning fra bestyrelsen til at genopstille som spidskandidat. I stedet blev Mikkel Lundemann Rasmussen opstillet som borgmesterkandidat og valgt til Kommunalbestyrelsen ved valget i 2017. Her stillede Thor Grønbæk op for Borgerlisten Stevns, som dog ikke fik stemmer nok til at komme ind. Selv fik han 137 personlige stemmer.

Men denne gang har Thor Grønbæk ingen ambitioner om at blive spidskandidat.

- Jeg regner med, at Mikkel skal stå øverst på listen. Så må vi se, hvilken placering jeg kan få. Jeg er bare glad for at være med igen og at have fået opfordringen til at stille op, siger han.

Også Mikkel Lundemann Rasmussen hilser Thor Grønbæk velkommen tilbage.

- Jeg er super glad for at have Thor med på holdet. Thor står for konservativ ordentlighed og har en fed energi og godt humør. Jeg tror, at vi kommer til at komplementere hinanden rigtig godt i valgkampen med vores respektive mærkesager, så vi kommer godt rundt om den konservative politik, siger han.

Fokus på klimaet
Thor Grønbæk har tidligere kæmpet børnenes sag i Kommunalbestyrelsen. Denne gang er hans politiske fokus ændret:

- Gennem den seneste valgperiode har det frustreret mig, at Stevns ikke har en bedre vision for klima og miljø. Jeg mener, at vi er håbløst bagud på den front, og det synes jeg, at der skal laves om på. Ofte ses klima og miljøpolitik som et emne, man taler om ved folketingsvalg, men jeg mener, at vi bør starte lokalt og bidrage til festen. Der er så meget at tage fat på, siger Thor Grønbæk, der er 55 år og bor i Holtug.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk