4. juli 2020
Uddybningsfartøjet: John Madsen er klar til at oprense havnebassinet i og indsejlingen tiil Bøgeskov Havn. Privatfoto
Uddybningsfartøjet: John Madsen er klar til at oprense havnebassinet i og indsejlingen tiil Bøgeskov Havn. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syvmileskridt for Bøgeskov Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syvmileskridt for Bøgeskov Havn
Stevns - 25. januar 2020 kl. 07:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bøgeskov Havn tager i disse dage et syvmileskridt frem i den livreddende proces, som er forløbet, siden havnen for halvandet år siden blev medlemsejet: Havnebassin og indsejling oprenses, så tidligere tiders vanddybde genoprettes, og så langt de fleste lystfartøjer fremover kan besejle havnen.

- Økonomisk er det en stor mundfuld for havnen, men med god hjælp fra vores hidtidige hovedsponsorer: Stevns Brands Fond og Østsjællands Andelsvaskeris Fond kan vi nu gennemføre det længe ønskede oprensningsprojekt, der er helt afgørende for havnens fortsatte eksistens, siger Palle Christensen, talsmand for Foreningen Bøgeskov Havn.

I løbet af et par uger vil uddybningsfartøjet: John Madsen fra Peter Madsen Rederi genskabe en vanddybde på 2,30 meter i havnebassinet og i indsejlingen ved molehovederne. Havnen opretholder selv vanddybden i størsteparten af selve indsejlingen ved hjælp af kutteren: Sandormen.

Der skal fjernes 5.000 kubikmeter tilsandingsmateriale fra havnen. Efterhånden som det graves op fra havnebunden, lastes det på uddybningsfartøjet og sejles ud på havet, hvor det dumpes på en plads, som myndighederne har anvist. Havnen har fået en såkaldt klaptilladelse, som tillader dumping - eller klapning, som det heder i fagsproget - af 5.000 kubikmeter materiale årligt på pladsen til søs.

- Efter oprensningen kan vi i havnebestyrelsen med sindsro se frem til sejlsæsonen 2020. Vi glæder os til at byde fastliggere og gæstesejlere velkommen til havnen, som nu - ud over en passende vanddybde - vil byde på en nyrenoveret vestmole, et nyt elsystem og nye borde-bænkesæt. Og vi føler os godt rustet til også i år at indbyde til havnefest for alle interesserede pinselørdag 30. maj, fastslår Palle Christensen.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk