31. juli 2021
»Fugletræk« hedder sommerudstillingen på Stevns Fyrcenter - her med et bidrag af Christina Præstgaard.
gallery icon

Se billedserie

»Fugletræk« hedder sommerudstillingen på Stevns Fyrcenter - her med et bidrag af Christina Præstgaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syv kvindelige kunstnere og et fugletræk på fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv kvindelige kunstnere og et fugletræk på fyret
Stevns - 17. juni 2021 kl. 06:10

Sommerens udstilling på Stevns Fyrcenter hedder Fugletræk, som alt andet lige er en rammende betegnelse for lokaliteten, der netop er kendt for de mange trækfugle, der hvert forår og efterår passerer stedet på deres tur over Øresund til og fra den svenske kyst.

Det er kunstnersammenslutningen: CaCO3 - som bekendt den kemiske formel for calciumcarbonat, der er et andet ord for den undergrund, som Stevns hviler på - der står for udstillingen. Gruppen blev dannet i 1982 af otte lokale kunstnere.

I de første år blev gruppen især kendt for det store engagement i lokalsamfundet. Således kunne den stevnske befolkning ofte møde kunstnerne på offentlige steder som f.eks. Nytorv i Store Heddinge. Her lavede de happenings med fællesmalerier på kæmpestore træplader.

Andre offentlige tilgængelige værker, der stadig består, er bl.a. stenmosaikken foran rådhuset i Store Heddinge, samt de mange stenvarder, der står opført ved indfaldsvejene langs Stevns' landeveje.

Det hedengangne Bankgalleriet i Rødvig var fra 1993 til 1998 et fast holdepunkt for CaCO3. Kunstnergruppen drev galleriet med løbende udstillinger og kulturelle tilbud såsom foredrag, lyrikcafe, små koncerter, kunstauktioner og udlån af kunstværker til private.

39 år senere består gruppen af syv kunstnere, der alle er kvinder. Det drejer sig om Bente Ansholm, Ulla Thornberg, Anne Vejtorp, Christina Præstgaard, Anette Nielsen, Inger Jepsen og Annette Sjølund, der alle udstiller deres unikke værker i den gamle fyrmesterbolig.

Udstillingen: Fugletræk er åben for besøgende i perioden fra lørdag 19. juni til og med 25. juli. Adressen er Stevns Fyrcenter, Fyrvej 2. Der er åbent fredage kl. 14 -17 samt lørdage og søndage kl. 11-17. Der er fri entré, hvis man kan fremvise gyldigt coronapas.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk