18. oktober 2019
Perry Stenbäck og Dekadansorkestern - giver koncert i Spilledåsen tirsdag 14. maj kl. 20.00. Pressefoto
Perry Stenbäck og Dekadansorkestern - giver koncert i Spilledåsen tirsdag 14. maj kl. 20.00. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svensk folketone som afslutning på en god sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svensk folketone som afslutning på en god sæson
Opdateret 10. maj 2019 kl. 08:10
Stevns - 10. maj 2019 kl. 06:39
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis man er til svensk visesang og godt kan lide lyden, når folkemusik og jazz går op i en højere enhed, har Kulturforeningen Spilledåsen et godt bud på en musikalsk oplevelse. Tirsdag 14. maj slutter foreningen forårssæsonen med en akustisk aften, hvor der bliver mulighed for at give sig hen til vellydende fortolkninger af nogle af den svenske folketones bedste numre.

Det er instrumentalisten Perry Stenbäck, der medbringer sit orkester med det selvironiske navn: Dekadansorkestern. Specielt dekadent lyder det næppe, når Christine Dueholm - hans danske kone - leverer trommespil og kor, Naja Storbjerg supplerer med kor og perkussion, og Henrik Kunz, der trakterer kontrabassen.

Tilsammen udgør kvartetten et yderst velspillende og vellydsorgie, der vidner om adskillige års samspil, som går langt ud over rutinen, og efterlader tilhøreren med en oplevelse af at have fået meget mere, end der er betalt for, lover Spilledåsen sine gæster.

Publikum kan vente at høre nogle af Cornelis Wreeswijks kendte viser som Felicia og Veronica, men der bliver også plads til Evert Taube og andre kendte trubadurer från hinsidan - foruden Perry Stenbäcks egne kompositioner og tekster.

Perry Stenbäck har modtaget Danish Music Awards grammy for bedste instrumentalist. Som sanger »udtrykker han en indlevelse og følsomhed af den slags, som man kan ha' eller ikke ha', men som man ikke kan ha', hvis man ikke har den«, som folkemusikkenderen: Alan Klitgaard har udtrykt det.

Koncerten afslutter Spilledåsens forårssæson, der har budt på et varieret repertoire - og som ikke mindst publikumsmæssigt har været en succes. Men netop til denne koncert er der stadig mange ledige pladser, så Spilledåsen håber, at der kommer gang i salget frem til på tirsdag.

Perry Stenbäck og Dekadansorkestern tirsdag 14. maj kl. 20.00 i Snurretoppen, Algade 32, Store Heddinge. Billetter á 225 kroner (200 kroner for medlemmer) sælges på www.spilledaasen-stevns.dk, torsdag og søndag mellem kl. 16.00 og 19.30 på billettelefon 3057 1999., samt i Kontorcentret, Store Heddinge, tlf. 5650 3332 eller i Hårlev, Staxen Boghandel, tlf. 5628 6070.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk