16. april 2021
Husalget på Stevns er gået rigtig meget frem fra 2019 til 2020. Med en stigning på hele 34 procent ligger Stevns Kommune i top ti over de bedste sælgenede kommuner i Danmark. Foto: Peter Andersen
Husalget på Stevns er gået rigtig meget frem fra 2019 til 2020. Med en stigning på hele 34 procent ligger Stevns Kommune i top ti over de bedste sælgenede kommuner i Danmark. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor stigning i antal hushandler i Danmark: Stevns ligger i top-fem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor stigning i antal hushandler i Danmark: Stevns ligger i top-fem
Stevns - 08. januar 2021 kl. 11:03
Af Erik Nielsen

Mange stevnsboer har oplevet at få nye naboer i løbet af 2020. Således har der i alt været 388 hushandler sidste år mod kun 290 handler i 2019. Det er en stigning på hele 34 procent og dermed er Stevns Kommune sammenlagt nummer fem på listen over landets kommuner, når det gælder fremgang i antallet af solgte huse fra 2019 til 2020. Det viser nye tal fra Boligsiden, som de har udgivet i dag.

arrow Læs også: Lokal mægler sælger mere end godt og mangler boliger til salg
Landsdækkende tendens

Salget af huse er gået strygende i næsten hele landet, idet 95 af landets 98 kommuner kan præsentere et højere hussalg end i 2019.

De nye tal fra Boligsiden viser også, at hele i hele 37 kommuner er stigningen på mere end 20 procent. Og i Stevns Kommune altså på hele 34 procent.

De allerstørste stigninger er fundet sted på Samsø og Langeland, hvor salget er henholdsvis 64 og 48 procent over sidste års niveau, men også landkommuner som Stevns, Odsherrede og Lejre ligger i top ti.

- Der er flotte handelstal over hele linjen, men det er især værd at kippe med flaget for de to økommuner Samsø og Langeland, der har trukket mange flere købere til i 2020 end normalt. Allerede inden corona var det blevet mere populært at købe hus uden for de store byer. Den tendens er accelereret i 2020, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Det er på ingen måde kun økommuner, landkommuner og byer langt fra de store byer, der oplever en stor fremgang i hussalget. Samsø og Langeland er således efterfulgt af Furesø, Allerød og Hørsholm på listen over kommuner med størst fremgang, og generelt er der stor fremgang i salget i kommunerne i nærheden af København.

Der blev ifølge Boligsiden solgt mere end 107.000 boliger i Danmark i 2020. Det er det med afstand højeste salg i de 10 år, Boligsiden har ført statistik over boligmarkedet. Og det er 22 procent højere end salget i 2019, der havde den hidtidige rekord med cirka 88.000 handler.

Vildt sommerhussalg

Salget af sommerhuse har ifølge Boligsiden været helt vildt i 2020. Salget i december var dobbelt så højt som i december sidste år, og samlet set steg sommerhussalget 55 procent i forhold til 2019.

- Sommerhussalget har overrasket mange gange i 2020. Senest med slutspurten i december, hvor salget var højere end i juni sidste år. Normalt bliver der i december solgt halvt så mange fritidsboliger som i sommermånederne. Det er den helt omvendte verden, vi har været vidne til, siger Birgit Daetz og tilføjer:

- Vi skal også huske, at den udvikling var i gang inden corona, hvor mange købte sommerhus og droppede flyrejserne af klimahensyn. Men coronanedlukningen af Danmark og de massive rejserestriktioner har fået tendensen til at accelerere og fået mange til at købe sommerhus, som familien kan holde deres ferier i.

arrow Boligsalget på Stevns stiger og mæglerne mangler boliger
09. juni 2020 kl. 14:56 Opdateret: kl. 12:41
arrow Her er sommerhusene de dyreste i regionen
30. maj 2020 kl. 11:13 Opdateret: kl. 12:58
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk