16. oktober 2019
Stevns ligger trods tilbagegangen stadig i den bedste tredjedel af landets kommuner i Dansk Byggeris index over erhvervsvenlighed. Arkivfoto: Thomas Olsen
Stevns ligger trods tilbagegangen stadig i den bedste tredjedel af landets kommuner i Dansk Byggeris index over erhvervsvenlighed. Arkivfoto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stevns rutsjer otte pladser ned i nyt erhvervsindeks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stevns rutsjer otte pladser ned i nyt erhvervsindeks
Opdateret 26. juni 2019 kl. 13:00
Stevns - 25. juni 2019 kl. 14:35
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De store erhvervsorganisationer offentliggør hvert år en liste, hvor alle landets 98 kommuner ranglistes efter deres erhvervsvenlighed. Listerne er resultatet af organisationernes målinger på en række udvalgte parametre.

Mandag aften blev Dansk Byggeris liste for 2019 præsenteret, og her indtager Stevns plads nr. 29 ud af de 98 kommuner. Altså stadig i den bedste tredjedel og dermed markant bedre placeret end i den tilsvarende opgørelse fra Dansk Industri, hvor Stevns nu flere år i træk har ligget næsten i bund.

Stevns er dog rutsjet otte pladser ned på Dansk Byggeris liste fra sidste års placering som nr. 21. Det siger dog ikke nødvendigvis noget om, at Stevns gør det dårligere end før - det kan også skyldes, at andre kommuner gør det bedre.

Helt i top ligger tre jyske kommuner med Billund på førstepladsen, Thisted på andenpladsen og Holstebro på tredjepladsen. I den modsatte ende af skalaen finder vi tre kommuner på den københavnske vestegn: Albertslund som nr. 96, Glostrup som nr. 97 og Rødovre på den absolutte bundplads som listens nr. 98.

Seks udvalgte parametre
Dansk Byggeri opgør listen efter seks udvalgte parametre.

Kommunerne bliver således målt på byggesagerne - dels hvor lang sagsbehandlingstiden er, dels hvor meget der opkræves i byggesagsgebyr. Sagsbehandlingstiden placerer Stevns i et midterfelt med 30-49 dage i gennemsnit, mens Stevns får max-point for ikke at opkræve gebyr for behandlingen.

På skatter og afgifter får Stevns point for ikke at opkræve dækningsafgift på erhvervsvirksomheder, mens både grundskyld og indkomstskat (kommuneskat) ligger i midterfeltet af kommuner.

Dansk Byggeri opgør også antallet af udliciteringer af tekniske opgaver, ligesom antal medarbejdere på Materielgården, genbrugspladsernes åbningstid og størrelsen for erhvervsaffaldsgebyr måles og vejes.

Organisationen noterer, at Stevns ikke har en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri og heller ikke en formuleret politik om skolelevers erhvervspraktik. Det tæller på plussiden, at over 30 procent af folkeskoleeleverne søger ind på en erhvervsuddannelse (den højeste kategori), mens antallet af langtidsledige (0,6 - 0,79 procent af arbejdsstyrken) ligger i midterfelt blandt landets kommuner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk