21. juli 2019
Sådan ser det foto ud, der pryder Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende kalender for februar. Foto: Bert Wiklund/bwfoto.dk
Sådan ser det foto ud, der pryder Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende kalender for februar. Foto: Bert Wiklund/bwfoto.dk
Foto: Bert Wiklund bw@bwfoto.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stevns Klint i februar pryder landsdækkende naturkalender fra fredningsforening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stevns Klint i februar pryder landsdækkende naturkalender fra fredningsforening
Stevns - 08. februar 2019 kl. 06:08
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis man vil se, hvordan Stevns Klint ser ud prydet med is, så er muligheden der nu. Selv om det hverken er isvinter eller for den sags skyld frostvejr, så pryder Verdensarven Stevns Klint påny en fotografisk plads i Danmarks Naturfredningsforenings kalender.

I fredags skulle man bladre om på februar i kalenderen, og dermed faldt øjnene på Bert Wiklunds foto, som er taget under Klinten nær Højerup, hvor is og istapper pryder motivet lige som den karakteristiske, hvide klinteprofil samt et skred.

Selv om det ikke helt svarer til, hvad man kan se på stedet nu, så fås ikke smukkere på den årstid - hverken på fotoet eller hvis man som anbefalingen skal lyde: selv går en tur ned under Klinten.

Selv om der er mange konkurrenter til naturperler og fotografiske pletskud landet over, så finder Stevns Klint gang nu for fjerde gang vej til Naturfredningsforeningens landsdækkende kalenderoversigt.

Under det store panoramabillede af Klinten er der et lille billede, hvor man kan se noget af det fiskeliv, der befinder sig på stenrevet ud for Klinten. Billederne er fulgt af teksten, at Stevns Klint er verdensarv grundet de enestående kridtformationer. Enkelte steder ses den tynde »streg« mellem kridtlagene, fiskeleret, der markerer tidspunktet for dinosaurernes uddøen for 65 millioner år siden. Klintens kalk udgøres blandt andet af »skeletterne« af mosdyr: bryozoer. I sommernætterne kan havørreden fange småfisk, rejer og andre smådyr på det lave vand. Der er om natten et mylder af liv på stenrevet.

Hvis man ønsker at erhverve sig et eksemplar af dette års kalender fra Danmarks Naturfredningsforening, kan man købe den ved at gå ind på www.dn.dk/butik.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk