13. december 2017
Borgmester Mogens Haugaard - som her klipper snoren ved indvielsen af Nicolinelund i Strøby Egede - glæder sig over det stigende befolkningstal i Stevns Kommune. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Mogens Haugaard - som her klipper snoren ved indvielsen af Nicolinelund i Strøby Egede - glæder sig over det stigende befolkningstal i Stevns Kommune. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stadigt flere flytter til Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadigt flere flytter til Stevns
Stevns - 16. marts 2017 kl. 12:59
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

22.492.
Så mange indbyggere havde Stevns Kommune pr. 1. januar 2017, og det er 232 flere end på samme dato året før. Dermed blev 2016 det tredje år i træk med stigning i befolkningstallet, som i de første år efter kommunesammenlægningen i 2007 havde kurs nedad og nåede et lavpunkt i 2012 med 21.818 indbyggere. Det skriver DAGBLADET Stevns torsdag.

Væksten i befolkningstallet har været kendt på rådhuset gennem nogen tid, men det er først nu, at den er blevet offentliggjort. Den glæder borgmester Mogens Haugaard (løsgænger):

- Det er min vurdering, at det primært skyldes, at vores boliger har en attraktiv prissætning i forhold til kommuner tættere på København, samt de nye, attraktive udstykninger, hvor børnefamilier kan få skiftet deres lejlighed i f.eks. København ud med et helt nyt hus i nærheden af vandet, naturen og gode institutioner og skoler. Samtidig ligger vi geografisk indenfor en acceptabel afstand fra arbejdspladser i hovedstadsområdet, siger han.

Når befolkningstallet stiger på Stevns, skyldes det udelukkende, at der flytter flere til end fra Stevns. Den anden måde, at størrelsen på befolkningen kan ændre sig på, er ved fødsel og død. Og her er der ikke ændret på, at der dør markant flere borgere, end der fødes nye.

I 2016 kom der 176 nye stevnsborgere til verden. Det er en stigning siden lavpunktet i 2014, hvor der kun blev født 151 børn, men det ligger stadig langt under de cirka 240, som blev født hvert år i nullerne.

Det er først og fremmest et resultat af, at befolkningens aldersmæssige sammensætning er skæv - med stadigt flere ældre borgere. Derfor er antallet af døde i 2016 også så højt som 250, hvilket giver Stevns et fødselsunderskud på 74. Til sammenligning har Køge et fødselsoverskud på 55.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk