19. februar 2019
Stadigt flere fritidshuse langs Kystvejen får helårsstatus - senest er 64 ejendomme i Grundejerforeningen Lendrumgård kommet med. Foto: Elmer Madsen
Stadigt flere fritidshuse langs Kystvejen får helårsstatus - senest er 64 ejendomme i Grundejerforeningen Lendrumgård kommet med. Foto: Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommerhuse får helårsstatus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerhuse får helårsstatus
Stevns - 09. juli 2018 kl. 13:01
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jens Bory Henriksen er formand for Grundejerforeningen Lendrumgård og en glad mand. Han har netop modtaget besked om, at erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) har godkendt, at alle medlemmer af hans forening kan overgå fra fritidshuse til helårsstatus.

- Det er et stort ønske blandt beboerne, som ønsker ret til at bo her hele året rundt og være en del af lokalsamfundet og dermed borgere i Stevns Kommune, siger Jens Bory Henriksen til DAGBLADET Stevns mandag.

Han henviser her til den seneste afstemning blandt beboerne, som fandt sted i januar i år. Her stemte 84,38 procent af medlemmerne ja, mens blot 9,38 procent stemte nej. Ved en tidligere afstemning - der blev holdt samtidig med afstemningen i det såkaldte område 1 længere mod vest - faldt forslaget knebent. Loven kræver, at mindst 75 procent af beboerne skal stemme ja, men ja-procenten i område 2 var »kun« på 73,2.

Også borgmester Anette Mortensen (V) glæder sig over ministerens afgørelse:

- Jeg er glad for, at vi kan imødekomme borgernes ønske om, at området overføres til byzone, og at der skabes mulighed for, at de kan bo der hele året rundt, siger borgmester hun.

Efter erhvervsministerens godkendelse skal der nu gennemføres en formel proces med at omdanne området fra landzone til byzone. Stevns Kommune starter denne del af processen efter sommerferien. Ændringen af områdets status kræver nemlig, at der laves et kommuneplantillæg og en ny lokalplan. I den forbindelsen afholder kommunen et borgermøde, hedder det i en pressemeddelelse.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk