20. juni 2019
Socialudvalgsformand Henning Urban Dam Nielsen (S) - kan ikke spare mere på sit udvalgs budget. Foto: Henrik Fisker
Socialudvalgsformand Henning Urban Dam Nielsen (S) - kan ikke spare mere på sit udvalgs budget. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialbudget mangler millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialbudget mangler millioner
Stevns - 23. august 2018 kl. 12:56
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Social- og Sundhedsudvalget (SSU) har ondt i økonomien. Udvalget går til budgetforhandlinger med et udækket finansieringsbehov på 21 millioner kroner. Det er summen af en aktuel budgetoverskridelse på indeværende års budget og nye udgifter til bl.a. voksne handikappedes botilbud og hjælp til et stigende antal borgere over 80 år, skriver DAGBLADET Stevns torsdag.

arrow Læs også: Voldsomt udfordret på budgettet

Men trods det store underskud er udvalget ikke i stand til at anvise besparelser i samme omfang. I mandags mødtes udvalget for sidste gang inden Kommunalbestyrelsens førstebehandling af næste års budget - det sker torsdag 6. september - og her er SSU kun i stand til at pege på en række mindre besparelser, der tilsammen udgør godt 1,5 million kroner.

Dermed afviser udvalget at rulle nogle af de serviceforbedringer, som blev vedtaget sidste efterår på dette års budget, tilbage. Det gælder f.eks. rengøringen hos hjemmehjælpsmodtagere, der nu får gjort rent hver anden i stedet for hver tredje uge. Tilsvarende gælder de 10 minutters fleksibel tid om dagen til medarbejdere i hjemmeplejen.

- De to forbedringer var noget, som vi har kæmpet for i mange år, og som det lykkedes at få vedtaget på sidste års budget. Og så vil du altså ikke se mig stemme for at afskaffe det igen året efter. Det var ikke bare valgflæsk, da vi gennemførte det sidste efterår, siger udvalgsformand Henning Urban Dam Nielsen (S).

Men med et udækket finansieringsbehov på 21 millioner kroner og anviste besparelser for blot 1,5 million kroner betyder det, at SSU sender en ubetalt regning på næsten 20 millioner kroner videre til budgetforhandlingerne. Det kan i sidste ende betyde, at Stevns Kommune ikke kan overholde regeringens aftale med Kommunernes Landsforening om de offentlige serviceudgifter.

- Jeg kan ikke se, hvor vi kan spare mere. Derfor overlader vi det til Økonomiudvalget og de politiske partier at finde pengene på hele kommunens budget. Og kan det ikke lade sig gøre, mener jeg, at vi skal udfordre servicerammen og hente pengene i kassen. Socialområdet har i en lang årrække været dygtig til at være effektiv, men nu er der ikke mere at hente - tværtimod er der allerede skåret for meget. Vi har et stort efterslæb, når vi sammenligner os med andre kommuner, siger han.

arrow Skarp opposition i budget-debatten
07. september 2018 kl. 13:15 Opdateret: kl. 13:15
arrow Stevns aflyser besparelser og henter pengene op af kassen
04. september 2018 kl. 13:26 Opdateret: kl. 13:26
arrow Alle udvalg er udfordret på økonomien
26. august 2018 kl. 07:16 Opdateret: kl. 22:47

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk