21. maj 2019
I Elbækengen er der bl.a. mulighed for at se sjældne orkidéer, der blomstrer netop nu.
I Elbækengen er der bl.a. mulighed for at se sjældne orkidéer, der blomstrer netop nu.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se vilde blomster i Elbæk-engen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se vilde blomster i Elbæk-engen
Stevns - 12. juni 2018 kl. 16:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På søndag 17. juni er det for 29. år i træk De Vilde Blomsters Dag, der fejres i alle de nordiske lande - i Danmark med 73 guidede ture med Dansk Botanisk Forening som paraplyholder.

Netop her midt i juni bugner naturen med vilde planter i blomst, og derfor er det et godt tidspunkt at tage ud for at studere blomsterne under kyndig vejledning.

På Stevns samarbejder Danmarks Naturfredningsforening og Tryggevælde og Stevns Ådals Bevarelse om en tur, der går ned i Elbæk-engen. Her har planterne særligt gode vilkår efter, at Danmarks Naturfond for en halv snes år siden erhvervede området, der får nu får lov at passe sig selv med en vedvarende afgræsning, som Gunner og Merete Nielsen fra Rødhøjgård leverer køer til. Derfor rummer Elbækengen endnu de omkring 160 arter af blomstrende planter og 30 arter af mosser, som tidligere fandtes på mange af engene.

Engen står lige nu i sit flotteste flor med tusindvis af orkidéer, troldurter, vibefedt og et væld af andre spændende og sjove planter, som ikke lige kan ses ret mange andre steder. De mange mynter på engen sikrer en herlig duft sammen med de blomstrende hvidtjørn, og viberne giver flyveopvisning, da de har slået sig ned i den nedre del af engen, hvor græsset endnu er lavt.

Turlederne i år er biolog Kirstine Østergaard og farmaceut Inge Ambus. Kirstine er rigtig god til systematikken og biologien omkring planterne, mens Inge fortæller om, hvordan en række af dem kan bruges. Derfor byder turen ikke kun på historier om planterne, botanikken, om engen og afgræsningen, men også om anvendelsen af nogle af de mange planter, som vi finder i engen til mad, snaps og medicin.

Turen er gratis og starter kl. 14.00 ved skiltet, der fører ned i Elbækengen ud for Køgevej 72, der ligger mellem Store Tårnby og Elbæk gamle mejeri. Det er klogt at medbringe gummistøvler, en kikkert til fuglekiggeri og en termokande med kaffe.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk