2. december 2020
Det meste af året sejler Antares, som er en del af Elida Fishing fra Helsingør Statshavn og benyttes også til længere ture inklusiv overnatning, da der er 20 køjepladser ombord. Der kan i alt være 43 passagerer. Privatfoto
Det meste af året sejler Antares, som er en del af Elida Fishing fra Helsingør Statshavn og benyttes også til længere ture inklusiv overnatning, da der er 20 køjepladser ombord. Der kan i alt være 43 passagerer. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Satser på turbåd til 40 gæster ved Klinten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Satser på turbåd til 40 gæster ved Klinten
Stevns - 05. februar 2018 kl. 13:11
Af Erik Nielsen

En støtteforening, hvor man kan tegne sig for anparter på henholdsvis 5.000 kroner, 15.000 kroner eller 25.000 kroner. Det er, hvad turismekonsulent Thor Nielsen ser som modellen, der kan realisere et ønske om en større turbåd til turister og lokalbefolkningen, som kan sejle ud fra Rødvig. Han og en delegation bestående af Per og Jens Rolighed fra værftet i Rødvig har i januar været på udkig efter en brugbar båd.

arrow Læs også: Turistforening og kroejer ser frem til turbåd

- Den har vi nu fundet. Den ligger i Helsingør og hedder Antares, forklarer turismekonsulenten til DAGBLADET, da han kontakter redaktionen og forelægger ovenstående idé.

Antares har oprindeligt sejlet i marinen under navnet: Schleipner. De senere år har det store skib dog sejlet som er en del af Elida Fishing fra Helsingør Statshavn, hvor det er blevet benyttet også til længere ture inklusiv overnatning. Blandt andet ture ud i Kattegat og Nordsøen efter store fisk på Det Gule Rev.

Skibet har kunnet chartres, hvor der kan være op til 43 personer på enkeltdags-ture, men der er også 20 køjepladser på båden, så der har været mulighed for at tage ud på længere ture med overnatning også.

- Det lyder som en stor båd, der jo både skal købes og drives. Hvordan skal det kunne realiseres?

- Båden er i fin stand, og den er til salg for 275.000 kroner i Helsingør, hvor vi har været oppe at kigge på den. Vi tænker, at det er et projekt, som lokalsamfundet skal involveres i, så derfor er tanken at skabe en støtteforening og et anpartsselskab til at drive bådprojektet. Vi vil sikre en bred og lokal forankring både blandt virksomheder og privat, da vi mener, at det er den eneste bæredygtige måde at føre projektet ud i livet på, siger Thor Nielsen, der har brug for noget startkapital til køb og renovering af skibet, og han har allerede været ude flere steder for at sælge idé-oplægget, hvor han er blevet modtaget positivt:

- Rødvig Kro og Badehotel har meldt sig på banen og vil gerne tegne sig for en anpart på 25.000 kroner, da man ser store muligheder for at chartre båden til kroens selskaber.
Er man interesseret i at høre mere, enten om hvordan man kommer med i støtteforeningen eller anpartsselskabet, vil Thor Nielsen meget gerne fortæller mere. Han kan træffes på telefon 21383801 eller e-mail thor@stevnserhvervsraad.dk.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Køge mandag den 5. februar.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk