16. maj 2021
Hårlevhallen blev i dag åbnet for vaccination af borgere over 65 år med pleje og hjælp i hjemmet samt borgere over 85 år. Når Region Sjælland får flere vacciner, vil det også være her, at alle andre kan bestille tid til at blive vaccineret. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Hårlevhallen blev i dag åbnet for vaccination af borgere over 65 år med pleje og hjælp i hjemmet samt borgere over 85 år. Når Region Sjælland får flere vacciner, vil det også være her, at alle andre kan bestille tid til at blive vaccineret. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så er Hårlevhallen åbnet for vaccination

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så er Hårlevhallen åbnet for vaccination
Stevns - 10. marts 2021 kl. 14:05
Af Erik Nielsen

Hårlevhallen åbnede i dag dørene for vaccination. Fremover vil man derfor kunne blive vaccineret lokalt i Stevns Kommune på onsdage.

arrow Læs også: Smil under mundbindet: 70 borgere blev vaccineret på den første åbningsdag i lokalt center

I første omgang er tilbuddet specifikt henvendt til netop de særligt sårbare borgere, som har vanskeligt ved at køre hen til et af regionens seks allerede eksisterende vaccinationscentre.

I Stevns Kommune vil det i første omgang sige borgere over 85 år samt borgere, der har brug for pleje og hjælp i eget hjem. Onsdag var der således tilmeldt 60 borgere til vaccination i Hårlevhallen.

Senere, når regionen modtager større leverancer af vacciner, så vil alle borgere kunne modtage vaccination lokalt.

Egentlig var den oprindelige udmelding, at de lokale vaccinationssteder skulle åbnes i første halvdel af februar, hvilket altså stort set er skubbet en måned.

Særligt sårbare
Særligt sårbare borgere i Region Sjælland har brug for et vaccinationstilbud, der er specialdesignet til netop dem. Jo længere de har til nærmeste vaccinationscenter, jo mere besværligt og jo større er risikoen for, at de fravælger vaccination.

Regionens aktuelle initiativ er derfor tilpasset de mennesker, Sundhedsstyrelsen definerer som gruppe 2 og 3, det vil sige borgere over 65 år med pleje og hjælp i hjemmet samt borgere over 85 år.

Og det er netop disse grupper, der fra i dag er blevet tilbudt vaccination på vaccinationscenteret i Hårlevhallen, som er placeret i forbindelse med det aktuelle testcenter.

Senere, når Region Sjælland modtager vacciner i langt større antal, vil mange flere borgere kunne blive vaccineret i et vaccinationscenter i egen kommune.

Det er for at sikre nærheden, at man nu åbner en dag om ugen for de særligt sårbare.

arrow Sådan bestiller du en vaccinations-tid nær dig
02. marts 2021 kl. 14:40 Opdateret: kl. 12:45
arrow 11 nye lokale vaccinationscentre åbner
02. marts 2021 kl. 11:54 Opdateret: kl. 11:58
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk