25. oktober 2021
Michael Graakjær - genvalgt formand for SF Stevns.
Michael Graakjær - genvalgt formand for SF Stevns.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF er bekymret over de tunge børnesager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF er bekymret over de tunge børnesager
Stevns - 25. marts 2019 kl. 05:36
Af Henrik Fisker

Socialistisk Folkeparti er for anden periode i træk ikke repræsenteret i Stevns Kommunalbestyrelse, men partiforeningen lever fortsat og har i det forløbne år fastholdt et medlemstal på 32 - præcist samme tal som for et år siden, hvor det var gået lidt frem.

På generalforsamling mandag drøftede de fremmødte medlemmer årets gang i lokalpolitik, og der var både ros og ris i formand Michael Graakjærs beretning. Han lagde ud med at slå fast, at flertalsgruppen i to år har vist gode takter og sikret et løft i velfærden i det kommunale budget. Men han præciserede, at kommunen i stedet for at dække underskuddet af kassebeholdningen, som det skete i budget 2019, burde have fulgt SF's råd og hævet skatten med 0,5 procent. Det kunne have indbragt 16 millioner kroner.

- Det ville have givet en straf de første to år, men til gengæld ville det på sigt sikre kommunens udgifter de næste mange år, sagde han.

Både i Michael Graakjærs beretning og i debatten bagefter fyldte børnesagerne meget - med henvisning til sidste sommers kritiske rapport fra Socialstyrelsen om sagsbehandlingen af de udsatte børn og unge. Formanden slog fast, at det aldrig kan være den enkelte medarbejders skyld, men at der bør placeres et politisk og et ledelsesmæssigt ansvar.

- Børnesagerne viser tydeligt at medarbejderne ønsker at udføre et godt stykke arbejde, og heldigvis turde de råbe op. Men jeg mener, at man har behov for en whistleblowerordning i kommunen, hvor de ansatte kan komme af med deres bekymringer, da ikke alle er lige så modige, sagde han.

Tvivl om sydlig linjeføring
Også den seneste udvikling omkring statsvejen fra Stevns til motorvejsnettet blev behandlet. Generalforsamlingen fandt det positivt, at der endelig er kommet skred i projektet, men flere undrede sig over de trafiktal, som kan læses i Vejdirektoratets forundersøgelse. Med formand Michael Graakjærs ord er det tvivlsomt, om trafikanterne vil køre mod syd for at komme på vejen, hvis de skal til København.

Andre emner i debatten var udnævnelsen af en kommunal borgerrådgiver, hvor SF havde foretrukket en udnævnelse uafhængigt af forvaltningen, nedlæggelse af regionsrådene, som ifølge SF vil medføre et demokratisk underskud, og Kommunalbestyrelsens beslutning om at udlicitere rengøringen.

- SF er kraftigt imod, at kommunen vil spare penge på at forringe rengøringsmedarbejdernes løn- og arbejdsforhold. Samtidig frygter vi for kvaliteten af rengøringen i fremtiden, når arbejdstempoet sættes op til ildmarchtempo. SF opfordrer derfor Kommunalbestyrelsen til at genoverveje og aflyse udbuddet, sagde formanden i sin beretning.

Der var genvalg til bestyrelsen, der består af følgende:

Michael Graakjær, Birgit Smedegård Olesen, Mariane Smed, Marianne Rodriguez og Hans Christian Rasmussen.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk