10. august 2020
Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rungende nej til nyt og højt byggeri på østmolen i lystbådehavnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rungende nej til nyt og højt byggeri på østmolen i lystbådehavnen
Opdateret 25. april 2019 kl. 13:16
Stevns - 25. april 2019 kl. 12:55
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev sendt nogle tydelige signaler fra de fleste af de godt 100 borgere, der var mødt op til møde på Stevns Friskole om et lokalplanforslag for lystbådehavnen i Rødvig. Debatten kom vidt omkring, men hovedparten af indlæggene drejede sig om, at forslaget skal give mulighed for byggeri på østmolen.

arrow Læs også: Ny lokalplan på lystbådehavn med ændret byggehøjde

Den senest reviderede lokalplan for hele havneområdet i Rødvig er lokalplan 51 fra 1998. Nu har Stevns Kommune så fremlagt et lokalplanforslag, der kun vedrører lystbådehavnen, som er kommunalt ejet, mens fiskerihavnen er ejet af Fiskeriforeningen for Rødvig og Omegn.

Det nye lokalplanforslag er i øjeblikket i fire ugers høring, og i den sammenhæng blev der onsdag aften holdt borgermøde om forslaget.

Lige godt 100 havde fundet vej til Stevns Friskole. De havde sat et par timer af til at få gennemgået forslaget af den kommunale repræsentant, som denne aften var personificeret af Lærke Pihl Jørgensen fra landets største landinspektørfirma: LE 34. Og Hun gennemgik forslaget, som hun har arbejdet med for Stevns Kommune efter, at formanden for det kommunale planudvalg: Flemming Petersen (V) havde budt velkommen.

- Vi har kun grebet fat i nogle få ting, da der har været et ønske om at kunne operere med nogle flytbare enheder til salg af mad og drikke samt få fjernet nogle servitutter, som begrænser dette salg inden for området. Resten er overført fra den hidtidige lokalplan, forklarede Lærke Pihl Jørgensen, der var tydeligt imponeret over, hvor mange der var mødt op til borgermødet.

Som udgangspunkt var det dog en helt anden problematik, der bekymrede de fleste fremmødte, hvilket ret hurtigt stod klart, da lokalplanforslaget var blevet præsenteret.

Freddie Petersen tog ordet. Han er lokal borger i Rødvig og engageret i den lokale borgerforening (ikke at forveksle med foreningens formand Freddie Larsen).

Han præsenterede herefter de bekymringer, som han og en stor del af forsamlingen delte: nemlig at der i lokalplanforslaget er beskrevet en mulig opførelse af bygninger på Østmolen ud mod Østersøen og horisonten. Bygninger, der kan rejses i én etage og op til 5,5 meter i højden, hvilket helt og holdent vil blokere for udsynet fra havnen og ud over vandet, lød det. Dette er faktisk ikke noget nyt, men har været beskrevet i lokalplanerne for området helt tilbage fra 1980.

- Det er jo ikke mindre end en katastrofe, hvis det kommer til at ske. Jeg er godt klar over, at dette faktisk har været en mulighed i lokalplanen helt tilbage fra 1980. Men nu vil vi godt have det fjernet, så vi er sikre på at bevare den flotte udsigt ud over vandet i Rødvig, konkluderede Freddie Petersen efter, at han havde vist forsamlingen nogle manipulerede fotos af Østmolen, hvor han havde lagt en bjælke ind over synsfeltet fra havneområdet ud mod øst.

Høringsperioden løber frem til onsdag 8. maj, hvor eventuelle indsigelser og bemærkninger skal være fremsendt via kommunens hjemmeside eller via almindelig post.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge torsdag 25. april

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Skaber ny lokalplan sund konkurrence eller konkurser på havnen?
26. april 2019 kl. 15:31 Opdateret: kl. 13:15
arrow Café Algade har droppet Rødvig - nye lejere klar på Havnepladsen
26. april 2019 kl. 13:03 Opdateret: kl. 13:14
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk