21. november 2017
Lene Møller Wilson og Nanna Nørby havde travlt med at hænge malerens efterladte værker op fredag eftermiddag. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Lene Møller Wilson og Nanna Nørby havde travlt med at hænge malerens efterladte værker op fredag eftermiddag. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Rift om malerens efterladte værker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Rift om malerens efterladte værker
Stevns - 20. marts 2017 kl. 13:59
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var stort rykind på Traktørstedet Højeruplund lørdag, da Benny Aage Møllers kunstneriske værker blev sat til salg. Allerede efter første dag var halvdelen solgt og fjernet, skriver DAGBLADET Stevns lørdag.

arrow Læs også: Afdød kunstners værker udstilles til salg

Det var en sjælden anledning til at erhverve sig et værk af en skattet kunstner. Benny Aage Møller, der i mange år tilbragte sine somre i et lille fiskerhus ved Lund, døde 1. august 2015 i en alder af 97 år og var aktiv næsten til det sidste.

Han huskes især for sin malerier af de monumentale højhuse, der rummer myriader af bittesmå mennesker, der som han selv finder sig til rette i storbyen. Nærmest lidt naturstridigt, for selv bekendte han sig til den høje himmel og de åbne vidder - med udsigten over Fakse Bugt og stranden foran som sin yndlingsplet.

Malerierne fik hurtigt ben at gå på. Nanna Nørby - der havde arrangeret udstillingen sammen med Benny Aage Møllers datter: Lene Møller Wilson - beretter, at omkring 75 gæster dukkede op, da udstillingen blev ferniseret lørdag kl. 13.00. Da den første dag var gået, var godt og halvdelen af værkerne solgt - og senere gik yderligere to malerier.

Men da arrangørerne havde givet køberne lov til at tage de købte værker ned af væggen, så snart betalingen var faldet, betød det, at der snart kom mange bare pletter på Højeruplunds vægge.

- Umiddelbart efter, at Lene havde budt velkommen, begyndte folk at nedtage de billeder, som de ønskede at købe. Det gik for mig ganske hurtigt - måske lidt for hurtigt. En enkelt gæst ytrede sig til mig, at hun ikke kunne nå at finde det rigtige billede, og at det var en skam, at man straks, da billedet var betalt, kunne medtage dette. Jeg kunne blot fortælle hende, at det samtidig var en salgsudstilling - hvilket har stået alle steder, og at hvis man ønskede at erhverve sig et billede, måtte man være tilstede, når »slaget« skulle slås, siger Nanna Nørby.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk