6. maj 2021
Den radikale Line Krogh Lay forsvarer gerne den rekordstore skattestigning på 1,0 procentpoint. Foto: Henrik Fisker
Den radikale Line Krogh Lay forsvarer gerne den rekordstore skattestigning på 1,0 procentpoint. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Radikale: Skattestigningen var helt nødvendig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radikale: Skattestigningen var helt nødvendig
Stevns - 21. april 2021 kl. 06:35
Af Henrik Fisker

Selv om sidste efterårs rekordhøje skattestigning ikke var en radikal livret, står partiets enlige kommunalbestyrelsesmedlem helt på mål for beslutningen.

Det slog Line Krogh Lay fast i sin kommunalpolitiske beretning på vælgerforeningens generalforsamling, der blev afviklet virtuelt mandag aften.

- Valgperioden har været meget præget af økonomisk oprydning - ikke mindst på socialområdet og børneområdet. Det er der brugt enormt megen energi på, og Henning og Steen (udvalgsformænd, red.) har gravet meget i årsagerne og fået klarlagt problemernes omfang. Navnlig de stigende udgifter på ældreområdet er en medvirkende årsag til, at det var nødvendigt at hæve skatten med et procentpoint i forbindelse med budgetvedtagelsen. Det er ikke nogens livret, men det ansvarlige at gøre i den givne situation, sagde hun.

Line Krogh Lay tilføjede, at alternativet til en skattestigning var »en decideret rundbarbering«.

- Nogle har beklaget sig over skattestigningen, men hvis vi ikke havde gennemført den, ville kritikken mod nedskæringerne have været langt større, påpegede hun.

Hun glædede sig over, at der står 15 ud af Kommunalbestyrelsens 19 medlemmer bag budgetaftalen.

- Vi tog de politiske rygmærker af, så alle kan stå inde for forliget, selv om hver især har vores livretter og noget, som vi bryder os mindre om. Vi fik Enhedslisten med ombord, mens Nyt Stevns og Dansk Folkeparti valgte at stå udenfor.

- Hvor DF vil finde de 40 millioner kroner, som skattestigningen skal indbringe, ved vi ikke noget om, for som altid kom de ikke med noget budgetforslag. Det gjorde Nyt Stevns til gengæld - de kom med nogle ret uspiselige besparelser samt nogle mere optimistiske beregninger end flertalsgruppens ret konservative tilgang til økonomien. Vi foretrækker realiteterne frem for fugle på taget, sagde Line Krogh Lay.

Internationalt udvalg
Allerede sidste år blev hun valgt som sit partis spidskandidat til kommunevalget, og hun lovede, at hun frem til valget nok skal blive synlig i valgkampen.

- Jeg har ikke skrevet lige så mange læserbreve de seneste måneder. Det skyldes ikke mindst, at jeg er blevet medlem af KL's internationale udvalg og den medfølgende plads i EU's regionsudvalg. Det er meget spændende, men også tidskrævende, selv om vi på grund af corona ikke har kunnet rejse til Bruxelles. Faktisk bruger jeg lige så mange timer på det som at sidde i et fagudvalg under Kommunalbestyrelsen, sagde hun.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk