24. juli 2019
Annette Hansen rejste spørgsmålet, hvordan man får de udsatte, som går under radaren, i tale. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Annette Hansen rejste spørgsmålet, hvordan man får de udsatte, som går under radaren, i tale. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk tilsagn om et råd for udsatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk tilsagn om et råd for udsatte
Stevns - 05. oktober 2018 kl. 14:24
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stevns er efter alt at dømme på vej til at få et råd for udsatte borgere. Det findes i dag i omkring 40 af de 98 kommuner og fungerer som et talerør for marginaliserede grupper over for politikere og embedsmænd. I modsætning til Ældrerådet og Handicaprådet er det frivilligt for kommunerne, om de vil oprette et særligt råd for udsatte.

På et velbesøgt offentligt møde torsdag aften på Café Stevnen var alle enige om, at der er et behov for et udsatteråd på Stevns, og da formanden for Social- og Sundhedsudvalget: Henning Urban Dam Nielsen (S) fik ordet, indledte han med at give politisk tilsagn om at få rådet dannet med kommunal støtte.

- Det er der enighed om i flertalsgruppen, og jeg håber, at det gælder for hele Kommunalbestyrelsen, sagde han.

Arrangørerne af det offentlige møde - som de kaldte for en høring - havde samlet en bred palet af personer med forstand på udsatte borgere og det arbejde, der gøres for dem. De fik ordet på skift og gav hver deres bidrag til debatten om, hvad det er for et arbejde, der venter et kommende udsatteråd.

Men flere slog i aftenens løb fast, at det er godt også for kommunen at have et rådgivende organ at lytte til. En af dem var Jann Sjursen, der var særligt indbudt som formand for regeringens nationale råd for socialt udsatte.

- Mange udsatte går under radaren og tror ikke på, at kommunen vil dem noget godt. Og mange ansatte i kommunerne er presset så hårdt på tid, at de ikke har overskud til selv at opsøge de udsatte. Af samme grund udgående medarbejdere, der laver opsøgende arbejde af socialt og sundhedsmæssigt karakter uvurderligt. Den dag, hvor vi ikke mere tager ansvar for hinanden, bliver det et ishamrende koldt samfund at leve i, sagde Jann Sjursen.

Debatten tog hul på spørgsmålet, hvem der skal sidde i et kommende udsatteråd. Jann Sjursen kom med en anbefaling:

- I skal tænke jer godt om, hvorvidt der skal være politikere i rådet. Både af hensyn til de udsatte og til politikerne, sagde han.

Det var de fleste enige med ham i - inklusive Henning Urban Dam Nielsen, der hellere ville lytte til rådets anbefalinger end at påvirke processen i det tidlige stadie.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk