16. december 2017
Store Heddinges gamle Tinghus er et godt eksempel på kulturarv, som bør bevares for eftertiden. Men ifølge forligspartierne bag budget 2018 findes der nogle områder på Stevns, der er udlagt som kulturmiljøer med statslige interesser, selv om grundlaget for længst er forsvundet.
Store Heddinges gamle Tinghus er et godt eksempel på kulturarv, som bør bevares for eftertiden. Men ifølge forligspartierne bag budget 2018 findes der nogle områder på Stevns, der er udlagt som kulturmiljøer med statslige interesser, selv om grundlaget for længst er forsvundet.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oprydning i liste over kulturmiljøer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oprydning i liste over kulturmiljøer
Opdateret 11. oktober 2017 kl. 17:19
Stevns - 11. oktober 2017 kl. 14:19
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med budgetforliget - som torsdag aften bliver til næste års budget i Stevns Kommune - følger også de politiske fokuspunkter, som er forligspartiernes arbejdsprogram for det kommende år. Her hedder det som ét af punkterne:

»Der skal udarbejdes en revision af kulturmiljøer, så vi ikke bliver ved med at bruge kræfter på at beskytte kulturmiljøer, som ikke eksisterer mere«.

En læser har bedt DAGBLADET undersøge, hvad der menes med denne måske lidt kryptiske formulering. Redaktionen har sendt spørgsmålet videre til forligspartierne, hvor Varly Jensen (DF) svarer:

Som udgangspunkt er der rigtig mange steder i Stevns Kommune, hvor der er områder, der er udlagt som kulturmiljøer med statslige interesser.

Det betyder, at der er lagt urimelige bånd på kommunens borgere, som ejer disse områder, hvor en ønsket udvikling er meget vanskelig, hvis det skal kunne anvendes, som ejeren ønsker. Så skal Kommunalbestyrelsen vedtage et tillæg til kommuneplanen samt ophæve kulturmiljø og landskabsinteresser for området.

Som eksempel kan jeg henvise til en artikel i DAGBLADET 15.oktober 2015, hvor en ejer af en landejendom i Strøby-området, som er underlagt kulturmiljøinteresser, ikke kunne få tilladelse til at bygge en ny stald, en ny beboelse samt et ridehus.

Baggrunden for, at der er kulturmiljø med statslige interesser i dette område, er en gammel lov fra 1600-tallet, hvor der dengang var et samlet landbrug på 58 ejendomme samt et større fiskerisamfund, som dannede et kulturmiljø.

Grundlaget for dette miljø eksisterer ikke mere.

Bl.a. derfor skal der udarbejdes en revision af kommunens kulturmiljøer, så vi målrettet beskytter de naturområder, som naturligvis skal beskyttes for fremtiden, og hvor det giver god mening.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk