24. juni 2019
Mens det nuværende Stevnshøj (billedet) gradvist omdannes til rehabiliteringscenter, skal der opføres et nyt plejecenter med almene pladser på den kommunale grund umiddelbart nord for. Foto: Henrik Fisker
Mens det nuværende Stevnshøj (billedet) gradvist omdannes til rehabiliteringscenter, skal der opføres et nyt plejecenter med almene pladser på den kommunale grund umiddelbart nord for. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt plejecenter i Store Heddinge tegner sig i horisonten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt plejecenter i Store Heddinge tegner sig i horisonten
Stevns - 15. januar 2019 kl. 14:27
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Social- og Sundhedsudvalget (SSU) har på sit første møde efter nytår anmodet forvaltningen om at udarbejde en tidsplan og en sammensætning af en følgegruppe til det kommende byggeri af et nyt plejecenter i Store Heddinge. Dermed er der første, spæde skridt taget for at sætte byggeprocessen i gang.

Et nyt plejecenter i den stevnske købstad så dagens lys i den reviderede plejecenterplan, som hele Kommunalbestyrelsen minus Dansk Folkeparti godkendte i maj sidste år. Den opererer med almene, såkaldt somatiske pladser i alle fire udviklingsbyer på Stevns, og da det nuværende Stevnshøj i samme plejecenterplan gradvist skal overgå til at være rehabilteringscenter, bliver der brug for et nyt plejecenter i byen. På grund af et stigende antal ældre medborgere med plejebehov skal første etape med 25 pladser stå klar i løbet af 2021.

Det varer dog lidt endnu, før der kan tages første spadestik i jorden. Først skal der vedtages en lokalplan for området, og med tid til at udarbejde et forslag og sende det i offentlig høring går der let op mod trekvart år.

Inden da skal SSU drøfte udformningen af byggeriet - herunder om det skal opføres i ét plan eller flere etager samt vurdere den økonomiske forskel på de forskellige løsninger.

I december var det samlede udvalg på inspirationstur til tre plejecentre for at se, hvordan andre kommuner har løst tilsvarende opgaver. Udvalget var især optaget af et plejehjemsbyggeri i Hillerød, hvor de teknologiske muligheder var »meget inspirerende«.

Da planerne om et plejehjemsbyggeri i Store Heddinge blev fremlagt første gang, blev det ikke oplyst, hvor i byen det skulle opføres. Nu ligger det derimod klart, at det ventes bygget i tilknytning til Stevnshøj på markerne nord for det nuværende plejecenter. Grunden ejes af Stevns Kommune.

- I mit hoved har der aldrig været tvivl om, at det er her, at det nye plejecenter skal ligge, siger Henning Urban Dam Nielsen (S), der er formand for SSU.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk