9. juli 2020
Nyt Stevns stemte som de eneste på Stevns for Østsjællands Museums ansøgning om et forhøjet driftstilskud til det nye kulturarvmuseum på Faxes gamle rådhus. Foto: Kathrine Harvey
Nyt Stevns stemte som de eneste på Stevns for Østsjællands Museums ansøgning om et forhøjet driftstilskud til det nye kulturarvmuseum på Faxes gamle rådhus. Foto: Kathrine Harvey
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt Stevns: Vi skal løfte museets opgave sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt Stevns: Vi skal løfte museets opgave sammen
Stevns - 09. november 2018 kl. 13:34
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Plan- og Kulturudvalget i Faxe Kommune forventer, at Stevns Kommune tildeler Østsjællands Museum det øgede driftstilskud som oprindeligt aftalt fra 2019. Sådan hedder det i referatet fra det seneste møde, hvor udvalget bevilgede 295.000 kroner som Faxes andel af museets driftsomkostninger ved den nye kulturarvmuseum på Faxes gamle rådhus.

arrow Læs også: Ny dialog om museumstilskud

Udvalgsformand René Tuekær (Borgerlisten) siger til DAGBLADET, at han mener, at der foreligger en aftale om bevillingens størrelse mellem de to kommuner:

- Som jeg har forstået det, så havde de to tidligere borgmestre indgået en slags gentlemen agreement om, at begge kommuner ville give museet det forhøjede driftstilskud. Så kan det ikke være rimeligt, at der kun er én af kommunerne, der nu vil forpligte sig på at betale, siger René Tuekær.

DAGBLADET har bedt tidligere borgmester Mogens Haugaard (Nyt Stevns) be- eller afkræfte, om der ligger en gammel aftale mellem ham og Knud Erik Hansen om bevillingens størrelse.

- Der lå ikke nogen direkte aftale imellem Knud Erik og mig om at hæve driftstilskuddet til museet fra de to kommuner. Det havde vi jo ikke mandat til. Men der var enighed om at hjælpe Østsjællands Museum ud af den fastlåste situation, hvor vedligeholdelsen var ved at tynge museet i knæ. Så med udgangspunkt i, at de to kommuner havde en fælles opgave, kan jeg godt tilslutte mig Rene Tuekærs udtalelse om, at der var forventninger til, at vi i fællesskab løste og løftede opgaven, siger han.

Mogens Haugaard slår fast, at hele diskussionen skal ses i lyset af den enige beslutning i museumsbestyrelsen om at flytte kulturarven fra Højerup til det gamle rådhus i Faxe.

- Beslutningen var ikke nem, men udgangspunktet for i debatten var ønsket om at bevare museets statsanerkendelse og dermed bevare de godt to millioner kroner i statstilskud. Vi gjorde det vel vidende, at den flytning ville give museet nogle økonomiske udfordringer. Derfor stemte Jørgen og jeg for det forhøjede driftstilskud var det af samme årsag. Vi har endog peget på, hvor pengene kunne findes, nemlig i Verdensarv Stevns, som får et højere driftstilskud end museet, men ikke har nogen forpligtelser, som ikke lige så godt kunne ligger under Østsjællands Museum, siger Mogens Haugaard.

arrow Faxe Kommune fastholder ekstra penge til museet, men ...
06. november 2018 kl. 14:46 Opdateret: kl. 12:19
arrow Smækker kassen i for museet
16. oktober 2018 kl. 13:04 Opdateret: kl. 14:55
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk