16. oktober 2019
- Sidste år blev jeg som borgmester skoset for ikke at have et budgetforslag klar til tiden. Nu er vi i slutningen af august uden, at flertalsgruppen har fremlagt et seriøst bud på et budget. Det kan godt gøre mig harm, siger Mogens Haugaard. Foto: Henrik Fisker
- Sidste år blev jeg som borgmester skoset for ikke at have et budgetforslag klar til tiden. Nu er vi i slutningen af august uden, at flertalsgruppen har fremlagt et seriøst bud på et budget. Det kan godt gøre mig harm, siger Mogens Haugaard. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt Stevns: Flertallet er helt passivt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt Stevns: Flertallet er helt passivt
Stevns - 23. august 2018 kl. 13:58
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nyt Stevns' medlem af Social- og Sundhedsudvalget Mogens Haugaard føler sig frustreret efter mandagens møde om udvalgets budget, der viser et udækket finansieringsbehov på 21 millioner kroner.

arrow Læs også: Voldsomt udfordret på budgettet

- Det er et voldsomt stort sparekrav, som vi står overfor, og i den situation er flertalsgruppen helt handlingslammet. Jeg kunne ikke få noget svar på, hvordan man vil finde så stort et beløb. Det kan jo ikke lade sig gøre uden at skære dybt i kerneydelserne, siger Mogens Haugaard.

Han beretter, at alle gruppeformænd var indkaldt til møde om næste års budget på rådhuset sidste onsdag 15. august. Selv om der var afsat to timer til mødet, sluttede det efter blot en halv time, siger han.

- Jeg havde ventet, at vi her ville få flertallets bud på, hvordan det store underskud på bl.a. SSU's budget skulle findes. Men der kom intet. Derfor har de tre oppositionspartier (Nyt Stevns, Dansk Folkeparti og Enhedslisten, red.) nu anmodet om et nyt formandsmøde om budgettet inden førstebehandlingen i Kommunalbestyrelsen 6. september. Men vi har ikke fået noget svar, siger Mogens Haugaard.

Han peger på, at når et udvalg har udsigt til store budgetoverskridelser, er det normal kutyme at lave såkaldt modgående foranstaltninger, dvs. besparelser på samme års budget.

- Det har vi ikke set noget bud på til trods for, at der er tale om et endog meget stort beløb. Og må jeg så minde om, at sidste år blev jeg som borgmester skoset for ikke at have et budgetforslag klar til tiden. Nu er vi i slutningen af august uden, at flertalsgruppen har fremlagt et seriøst bud på et budget. Det kan godt gøre mig harm, siger Mogens Haugaard.

Enhedslistens Jan Jespersen tog på SSU-mødet i mandags forbehold over for de besparelser på sammenlagt 1,5 million kroner, som udvalget anviser.

- Vi vil godt regne på det i mit bagland og se, om vi kan komme op med noget bedre. Men når det er sagt, er jeg meget tilfreds med udvalgsformandens udtalelser om, at der ikke kan spares mere. Kommunen har en stor kassebeholdning, og den skal bruges til at dække de nødvendige udgifter på socialbudgettet ind med. Det er borgernes egne penge, og de skal selvfølgelig ud at arbejde. Stevns Kommune har i mange år været den pæne dreng i klassen og sparet alt for meget for at overholde KL-aftalen. Det er på tide, at vi viser lidt mere mod og udfordrer servicerammen, som så mange andre kommuner gør hvert år, siger han.

arrow Skarp opposition i budget-debatten
07. september 2018 kl. 13:15 Opdateret: kl. 13:15
arrow Stevns aflyser besparelser og henter pengene op af kassen
04. september 2018 kl. 13:26 Opdateret: kl. 13:26
arrow Alle udvalg er udfordret på økonomien
26. august 2018 kl. 07:16 Opdateret: kl. 22:47

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk