2. december 2020
I en årrække sejlede M/S Freia med turister fra Rødvig Havn til blandt andet Højerup gamle kirke. Båden er siden blevet solgt, men nu kommer der en ny turbåd til foråret. 	Foto: Kathrine Harvey
gallery icon

Se billedserie

I en årrække sejlede M/S Freia med turister fra Rødvig Havn til blandt andet Højerup gamle kirke. Båden er siden blevet solgt, men nu kommer der en ny turbåd til foråret. Foto: Kathrine Harvey
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny turbåd på vej til Rødvig Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny turbåd på vej til Rødvig Havn
Stevns - 05. januar 2020 kl. 07:09
Af Henrik Fisker

Efter flere års fravær er der nu udsigt til, at der igen kommer en turbåd til Rødvig Havn. Det bekræfter Ken Larsen Cardozo, der er kendt som manden bag Klintens Sandwichproviant.

arrow Læs også: Spritny turbåd til turister ved verdensarven

Han står selv bag initiativet sammen med Hans Jørgen Rasmussen, der ejer bygningen, hvor sandwichcaféen holder til.

- Båden kommer til at lægge til kaj over for caféen, og herfra er det planen at sejle ud med turister og andre, der gerne vil se Stevns fra søsiden, siger Ken Larsen Cardozo.

Han oplyser, at der er tale om en nybygning, og at båden netop nu er ved at blive samlet. Hvor stor den er, og hvor den bliver bygget, ønsker han først at afsløre senere.

- Jeg kan sige så meget, at der er tale om en båd med lidt luksus med lædersæder. Der er god komfort og kun 12 pladser ombord, men da konceptet ikke er helt på plads endnu, vil vi godt vente med at gå i detaljer med planerne, siger Ken Larsen Cardozo.

Han vil dog gerne afsløre, at planen er at sejle med turister. Det kan både være den klassiske to timers-tur fra Rødvig Havn til Højerup gamle kirke og retur, men det kunne også være en længere tur langs hele Stevns Klint - for eksempel med stop i Bøgeskoven Havn.

- Det kunne for eksempel være interessant, hvis der kommer en anløbsbro ved Boesdal, når det nye besøgscenter åbner - og måske andre steder langs kysten rundt om Stevns, siger han.

Andre planer kunne være at tilbyde gæster på Klinten Konferencecenter en sejltur som afveksling til de kurser, som de deltager i.

Ken Larsen Cardozo forventer, at den nye turbåd ankommer til Rødvig i begyndelsen af april.

- Herefter skal vi bruge nogle uger på prøvesejlads og på at indrette den, før vi begynder at sejle med gæster. Men alt afhængigt af vejret håber vi på at komme i gang hen over foråret, når caféen åbner for sæsonen, siger han.

Ken Larsen Cardozo er klar over, at sejlads med gæster skal leve op til en række sikkerhedsbestemmelser.

- Jeg har selv haft båd i mange år og taget nogle kurser. Der er kommet en masse restriktioner, som vi skal overholde, efter Præstø-ulykken for nogle år siden, siger han.

arrow Nyt forsøg på turbåd i Rødvig
19. juni 2019 kl. 12:40 Opdateret: kl. 12:40
arrow Rødvigs turbåd stødt på grund
22. april 2018 kl. 07:41 Opdateret: kl. 16:36
arrow Satser på turbåd til 40 gæster ved Klinten
05. februar 2018 kl. 13:11 Opdateret: kl. 13:11
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk