26. marts 2019
Udvalgsformand Mikkel Lundemann Rasmussen (K) og erhvervschef Thomas Christensen ser ind i fremtiden med Stevns Kommunes nye erhvervspolitik. Foto: Henrik Fisker
Udvalgsformand Mikkel Lundemann Rasmussen (K) og erhvervschef Thomas Christensen ser ind i fremtiden med Stevns Kommunes nye erhvervspolitik. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny erhvervspolitik skal udfordre reglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny erhvervspolitik skal udfordre reglerne
Stevns - 10. juli 2018 kl. 13:01
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Stevns skal være et godt sted at starte og drive virksomhed«.

Sådan indleder borgmester Anette Mortensen (V) forordet til Stevns Kommunes nye erhvervspolitik gældende for perioden: 2019-23. Der er tale om et dokument, som efter en høringsfase og et borgermøde i foråret nu ligger klar til politisk godkendelse efter sommerferien.

Erhvervspolitikken er teknisk set en opdatering af den foregående af slagsen, men udvalgsformand Mikkel Lundemann Rasmussen (K) ser det papir, der nu ligger klar, som udtryk for en ny og mere offensiv politik på området.

- Vi adresserer med denne erhvervspolitik nogle af de udfordringer, som vi står med, men vi bliver også skarpere i mælet på nogle områder. Det gør vi for at understrege, at vi står bag vores lokale virksomheder og gerne ser flere komme til, siger han.

Ambitionen er at yde en hurtig og korrekt sagsbehandling, men samtidig skal Stevns Kommune i højere grad stille skarpt på virksomhedernes behov.

- Vi skal tage afsæt i viljen til at udforske mulighederne frem for at lade os begrænse af forhindringerne. Det betyder, at vi skal blive bedre til at lytte til det, som virksomhederne efterspørge. F.eks. kan en virksomhed ønske en bestemt placering af en produktionshal. Måske ligger den tæt på beboelse, og her har der nok været en tendens til at være forsigtig og anbefale en anden placering. Men nu siger vi, at vi går til grænsen af, hvad lovgivningen siger. Vi skal gøre op med nulfejlskulturen og tage ansvaret, hvis det går galt. Måske er der ingen problemer i den placering, som virksomheden ønsker - og så skal kommunen ikke virke som bremseklods, siger Mikkel Lundemann Rasmussen.

- Samtidig skal vi sammensætte det hold i forvaltningen, som bedst kan løse opgaven - det vil ofte være på tværs af afdelingerne i forvaltningen, siger erhvervschef Thomas Christensen.

Han tilføjer, at den mere offensive retorik kendetegner mange af de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk