19. februar 2020
Tirsdag 5. november vedtager Kommunalbestyrelsen næste års budget. Foto: Henrik Fisker
Tirsdag 5. november vedtager Kommunalbestyrelsen næste års budget. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næste budget klar i november

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næste budget klar i november
Stevns - 20. august 2019 kl. 06:21
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag 5. november står det endeligt klart, hvordan næste års kommunale budget kommer til at se ud. Den dag er der indkaldt til ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde, hvor budget 2020 skal endeligt vedtages. Det er 26 dage senere end den oprindeligt fastsatte dato i Kommunalbestyrelsens mødekalender, hvor andenbehandlingen var programsat til torsdag 10. oktober.

Udsættelsen giver politikerne ekstra tid til at få et vanskeligt budget til at falde på plads, men årsagen skal dog findes uden for Stevns Kommune. Forsinkelsen skyldes folketingsvalget og det efterfølgende regeringsskifte i forsommeren, der betød, at de årlige forhandlinger mellem Finansministeriet og Kommunernes Landsforening (KL) om rammerne for kommunernes økonomi blev udsat. Normalt indgås der et forlig senest midt i juni, men i år starter forhandlingerne først i denne uge. Meldingen er, at parterne sigter mod at have en aftale klar i uge 37, dvs. anden uge af september.

Med den tidsfrist in mente har flertalsgruppen i Kommunalbestyrelsen nu offentliggjort en revideret køreplan for budgetprocessen. Det fremgår af en pressemeddelelse, som borgmester Anette Mortensen (V) har udsendt efter et lukket budgetseminar, som hele Kommunalbestyrelsen var indkaldt til i sidste uge.

Ifølge pressemeddelelsen vil KL informere om aftalens indhold på et møde på Hotel Comwell i Køge onsdag 11. september. Herefter er der lagt tre forhandlingsmøder mellem Kommunalbestyrelsens gruppeformænd - én fra hvert parti - henholdsvis i uge 38, 40 og 41. Herefter skal det vise sig, om der kan skabes et bredt forlig om næste års budget, eller om det ligesom sidste år ender med, at flertalsgruppens fire partier alene vedtaget budgettet for næste år.

Datoerne for efterårets kommunalbestyrelsesmøder ser herefter således ud: torsdag 12. september, torsdag 10. oktober (førstebehandling af budgettet), torsdag 24. oktober (udemøde i Strøbyhallen), tirsdag 5. november (andenbehandling af budgettet), torsdag 28. november og onsdag 18. december.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk