24. november 2017
De tre mini-tanks er klar til publikum Kristi himmelfartsdag, torsdag 25. maj.
gallery icon

Se billedserie

De tre mini-tanks er klar til publikum Kristi himmelfartsdag, torsdag 25. maj.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minikampvogne indtager Stevnsfort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minikampvogne indtager Stevnsfort
Stevns - 17. maj 2017 kl. 13:51
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kristi himmelfartsdag - torsdag 25. maj - har Koldkrigsmuseum Stevnsfort premiere på en ny attraktion for gæster, der gerne vil leve sig ind i rollen som soldater under Den Kolde Krig.

»Koldkrigsmuseum Stevnsfort er ikke et museum, hvor man skal liste sig rundt og holde på formerne. Det er et museum, der sætter en ære i at aktivere besøgende på alle mulige måder, så de besøgende får en oplevelse, de kan huske. En autentisk oplevelse«.

Sådan lancerer museet i en pressemeddelelse sit nyeste påfund: anskaffelsen af Danmarks første minitanks. De er cirka en meter høje og har en tophastighed på 15-18 km/t og vil hele sommeren køre rundt på den specialdesignede bane med store børn og barnlige sjæle bag rattet.

»Fjenden gemmer sig overalt, i krattet, bag næste sving eller bakke og skal elimineres med kampvognens laserkanon. Man gennemfører banen alene, på tid, og kan på den måde dyste mod sine venner eller sin mor og far om at være den skarpeste soldat«, hedder det i oplægget fra museet, der har indkøbt tre minitanks.

- Vores nye minikampvogne skal gøre oplevelsen af truslen under Den Kolde Krig så autentisk som muligt. Danmark stod forrest som mål for et russisk angreb. En enkelt forkert beslutning, en enkelt konflikt, der ikke blev håndteret i tide, og så ville de russiske kampvogne have rullet hen over Stevns mod København, siger museumsinspektør ved Stevnsfort Iben Bjørnsson.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk