16. december 2017
Merete Hansen og Kulturloftets formand: Hans Jørgen Lund Jensen (tv.) præsenterer »Bamsebilledet«, som er en sammenstilling af genstande fra kunstnerens atelier. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Merete Hansen og Kulturloftets formand: Hans Jørgen Lund Jensen (tv.) præsenterer »Bamsebilledet«, som er en sammenstilling af genstande fra kunstnerens atelier. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Meretes verden er i farver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Meretes verden er i farver
Stevns - 12. oktober 2017 kl. 14:53
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var trængel under de skrå vægge på Store Heddinge Biblioteks førstesal, da Kulturloftet forleden havde indbudt til fernisering med den lokalt bosatte maler: Merete Hansen. Hun er normalt tilbageholdende med at udstille sine værker på sin hjemegn, men efter en velbesøgt udstilling i den gamle fyrmesterbolig ved Stevns Fyr sidste år har hun sagt ja til være med i Kulturloftets kavalkade af tidligere udstillere i jubilæumsåret.

Merete Hansen er altid en sikker gæst på den årlige udstilling på Corner, der finder sted i januar-februar. På den seneste udstilling blev alle hendes værker solgt, så derfor er de 22 billeder på den aktuelle udstilling på Kulturloftet stort set alle nye produktioner, der er blevet til i år på hendes atelier i Rengegade. Og da ferniseringen i lørdags var slut, kunne hun notere, at flere malerier var forsynet med det lille røde klistermærke, der markerer, at de er solgt.

Køberne må dog vente med at hjemtage billederne til efter lørdag 4. november, når udstillingen slutter. Indtil da er der rig lejlighed til at nyde de farverige værker i store og små formater. Merete Hansen leverer både olie på lærred, på masonit og på papir. Til sidstnævnte kategori hører et kunstnerisk selvportræt i privateje malet til en udstilling på Kastrupgaard i 1978.

Mest iøjnefaldende er de otte store malerier, hvoraf de fire parvis indtager endevæggene på galleriet i en vellykket ophængning.

Her finder vi nye varianter af de små skibe og røde fiskerhytter, som ikke nødvendigvis ligger i Rødvig Havn, selv om det er en populær fortælling på disse kanter. Det samme kan siges om masterne på de høje skibe, der som lodrette streger midt på lærredet giver maleriet et stringent udtryk.

Der er også en gengivelse af Stevns Klint - en version 2.0 efter Merete Hansens debut som klintemaler sidste år på Fyrcentret. Og selvfølgelig skal Klintens hvide sider males i farver, når en kolorist påtager sig opgaven.

Et andet nyt værk, som er værd at lægge mærke, stammer fra hendes atelier, hvor hun har samlet forskellige genstande i ét og samme billede. Her kan man se en collage, som omfatter et blåt saltkar fra Bedstemors tid, en udstoppet rovfugl, en violin og et vaskebræt. Samt en elskelig gul bamse, som angiveligt har tilhørt en nuværende advokat i købstaden, da han var dreng.

Det kunne være endt som en ligegyldig sammenstilling af rekvisitter, der tilfældigvis befandt sig i samme rum. Men det er lykkedes Merete Hansen at skabe en farveharmonisk helhed med nostalgiske minder om beskuerens egen barndom, og som gør billedet værd at gå på opdagelse i.

Udstillingen kan ses i bibliotekets betjente åbningstid.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk