22. oktober 2019
Billede
Foto: SNDK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lynnedslag skød mursten i skorsten 15 meter væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lynnedslag skød mursten i skorsten 15 meter væk
Stevns - 10. juni 2019 kl. 13:49
Af SNDK
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et hus i Klippinge er blevet ramt af lynnedslag, som Østsjællands Beredskab blev sendt ud til, oplyser indsatslederen til redaktionen.

- Med tanke på den enorme mængde energi et lyn kan indeholde blev stationen i Store Heddinge sendt ud, og der kunne ved ankomsten konstateres, at et lyn havde ramt bygningens murede skorsten, der var voldsomt skadet og mange sten var skudt 15 meter væk. Derudover var el-installationer på ejendommens første sal beskadiget. Afbryderknapper var simpelthen skudt ud af væggen, forklarer Indsatsleder Martin Rohde-Wünsche fra Østsjællands Beredskab.

Beredskabet måtte spærre området omkring bygningen af indtil resterne af skorstenen kunne fjernes og beboerne blev instrueret i øget opmærksomhed på el-installationerne i resten af ejendommen.

Episoden fandt sted 6. juni cirka klokken 19.10, hvor indsatslederen blev sendt til adressen i Klippinge med melding om et lynnedslag i ejendommen.

- Klokken crika 22.30 samme aften indløb en melding om, at et lyn havde antændt en mindre brand på Skørpingevej, der dog blev håndteret af naboer, hvorfor beredskabet undlod at køre til stedet, forklarer indsatslederen til sn.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk