26. juni 2019
Leif den Lykkelige krydsede Atlanten i et vikingeskib og reddede besætningen på et andet skib i havsnød. Derfor fik han ifølge sagnet sit tilnavn.
Leif den Lykkelige krydsede Atlanten i et vikingeskib og reddede besætningen på et andet skib i havsnød. Derfor fik han ifølge sagnet sit tilnavn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Leif den Lykkelige gæster Café Algade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leif den Lykkelige gæster Café Algade
Stevns - 06. februar 2019 kl. 06:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Leif Eriksen levede for mere end 1000 år siden og blev i eftertiden kendt som Leif den Lykkelige. Han var søn af vikingen Erik den Røde, der som den første nordbo gik i land i Grønland.

Leif fortsatte rejsen mod vest og nåede Vinland - i dag kendt som Nordamerika - flere århundreder før, at Columbus nåede så langt. Amerika viste sig at være lidt af et slaraffenland med masser af jagtdyr og korn samt den lille stok, som var fuld af druer, der presset til saft blev en berusende drik.

Han drog som ung mand til Norge, hvor han af kong Olav Tryggvasson blev omvendt til kristendommen og påtog sig sammen med en præst at forkynde evangeliet blandt sine landsmænd. På hjemvejen bjærgede han et skibsmandskab i havsnød og fik derved tilnavnet »den lykkelige«, beretter Den Store Danske Encyklopædi.

På torsdag 7. februar kan man høre om Leif den Lykkeliges saga. Filosof og idéhistoriker Lise Søelund øser af sin viden på Café Algade i Store Heddinge, hvor Pia Damsgaard serverer et måltid mad fra Leif den Lykkeliges tid. Menuen består af dyreragout med druer og svampe samt kartoffel- og rodfrugtmos.

Mødet er arrangeret af Foreningen Norden. Tilmelding til spisning og foredrag på telefon 56 56 32 56.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk