16. juni 2019
Klaus Kroll - ud af Det Konservative Folkeparti.
gallery icon

Se billedserie

Klaus Kroll - ud af Det Konservative Folkeparti.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konservativ leder går i protest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konservativ leder går i protest
Opdateret 18. april 2015 kl. 11:34
Stevns - 16. april 2015 kl. 12:25
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den konservative vælgerforening på Stevns skal have ny formand. Klaus Kroll - der blev valgt som formand på generalforsamlingen i januar 2014 - meldte sig tirsdag ud af sit parti, fordi han er uenig i den landspolitiske linje.

arrow Læs også: Konservative har valgt ny formand

- Jeg vil gerne understrege, at min udmeldelse af partiet ikke har noget at gøre med det lokale arbejde, som har fungeret rimeligt fint. Derfor beklager jeg også den situation, som jeg dermed har bragt vælgerforeningen i, siger Klaus Kroll til DAGBLADET Stevns torsdag.

Han understreger, at han på flere punkter er kommet på kant med folketingsgruppens politiske kurs.

- Prikken over i'et er den aktuelle overvågningssag, hvor mit parti i Folketinget er parat til at bruge mange millioner kroner på at overvåge danske soldater, der udsendes til tjeneste. For mig er det helt afgørende, at retssikkerheden også gælder for udsendte soldater - det kunne jo være mig selv, der har udført tjeneste under fremmede himmelstrøg en række gange, siger Klaus Kroll, der selv er mangeårig militærmand.

Godkendelsen af PET's ret til at overvåge danske soldater er især begrundet i nogle få eksempler fra andre Nato-lande, hvor udsendte soldater har brugt deres militære uddannelse i fremmed tjeneste - bl.a. Islamisk Stat.

- Jeg har redegjort for mine synspunkter over for folketingsgruppen, men det har ikke været frugtbart. Det har jeg taget konsekvensen af. For mig handler det om personlig integritet, og så kan det blive nødvendigt at trække en streg i sandet, siger Klaus Kroll.

arrow Udmeldelse er en overreaktion
16. april 2015 kl. 13:51 Opdateret: kl. 13:26

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk