

Se billedserie
Arrangørerne har valgt at kalde begivenheden for Silva Kong Vinter Adventure Race. Den finder sted på lørdag, hvor meteorologerne dog hverken forudser sne eller voldsomme kuldegrader. Men januar ligger på den kolde tid af året, og derfor skal deltagerne i adventureræset nok få lov at mærke naturens love på egen krop.
Løbet er - ifølge arrangørerne - et holdløb, hvor orientering, løb, mountainbike, klatring, me-mover (en slags løbehjul) og kajak er hovedingredienserne. Deltagerne skal således kunne samarbejde som hold under stort mentalt og fysisk pres fra ruten og naturen, skriver DAGBLADET Stevns torsdag.
Der er fælles start fra pladsen foran Stevnsbadet i Store Heddinge lørdag kl. 9.00. Herfra er der tre ruter, som deltagerne har tilmeldt sig på forhånd.
Kongedistancen (Master) tager 14 timer non-stop for de hurtigste hold, mens de sidste forventes i mål efter 21 timer. Her kan deltagerne med andre ord tidligst forvente at være i mål lørdag aften kl. 23, mens andre må afsætte natten til søndag til at gennemføre løbet. Ønsker man at tilbringe lidt mere af weekenden for sig selv, kan man vælge én af de lidt venligere ruter: Challenge-ruten for hardcore motionister, mens Junior-ruten er for unge under 21 år. De to klasser forventes at blive vundet på henholdsvis otte og seks timer.
Undervejs bliver motionisterne udsat for diverse prøvelser. I en pressemeddelelse fra Visit Sydsjælland-Møn oplyser arrangørerne, at deltagerne »skal klatre på den 66 millioner år gamle klint, de skal ro kajak i Østersøens iskolde bølger, og de skal orientere sig i buldrende nattemørke i Koldkrigsmuseum Stevnsfortets underjordiske gange. I timevis!«
Den formulering fik dog senere Verdensarv Stevns til at præcisere, at der ikke bliver tale om fysisk at klatre på verdensarven. Den er som bekendt fredet, og det indebærer, at man ikke må klatre på klintesiderne.
»En del af løbet foregår i Boesdal Kalkbrud, hvor de i den bagerste del skal fra bunden og op til kanten. Det er ikke med klatreredskaber, så klatring er måske lige at stramme den lidt. Og de har aftaler med Stevns Kommune om, hvad og hvordan de må og skal agere,« hedder det i en mail fra Verdensarv Stevns.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her