15. december 2017
Trio Chalumeau spiller Bachs "Goldberg-variationer" i Snurretoppen tirsdag kl. 20.
gallery icon

Se billedserie

Trio Chalumeau spiller Bachs "Goldberg-variationer" i Snurretoppen tirsdag kl. 20.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klassiker udsat for klarinet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klassiker udsat for klarinet
Stevns - 19. juni 2017 kl. 14:44
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På klarinetfestivalens anden dag sætter Kulturloftet fokus på et stykke klassisk musik, der på sæt og vis har fået en lokal stevnsk dimension.

arrow Læs også: Klarinetfestival indledes med jazz

Aftenens tonekunstnere er Trio Chalumeau, der består af John Kruse, som er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium og i dag er klarinettist i Det Kgl. Kapel. René Højlund er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og er i dag klarinettist i Odense Symfoniorkester, mens Kenneth Larsen er uddannet på dDet Fynske musikkonservatorium, og blev som 20-årig ansat i Odense Symfoniorkester, hvor han nu har været i 26 år.

Aftenens repertoire er Johann Sebastian Bachs berømte Goldberg-variationer, der er skrevet til klaver, men som den lokalt bosatte musiker og producer Jesper Jørgensen har arrangeret for klarinet, bassethorn og basklarinet. Trio Chalumeau tog i 2013 opgaven på sig og udgav en cd med deres indspilning. Den blev kåret til »Ugens cd« på P2, der bl.a. gav den disse ord med på vejen:

»Det er indlysende fra første skæring, at danske Trio Chalumeau her giver os endnu en grund til at beundre Goldberg-variationerne. Musikken klinger smukt hos trioen, fra det indledende enkelt spillede tema til de mange virtuose variationer. Det er også helt åbenbart, at de tre klarinettister er tæt sammenspillede. De er vant til at give hinanden plads, så alle stemmer står klart frem, de er fælles om hver lille affrasering, og der anes et enigt smil i mundvigen hos de tre klarinetkammerater i den sidste variation, hvor temaet fra Bro, bro, brille pludselig dukker op efter 29 variationers seriøse udfordringer«.

Billetter til koncerten koster 200 kroner og 150 kroner for medlemmer af Kulturloftet. De kan købes på www.kulturloftet.dk og www.snurretoppen.net samt ved indgangen til koncerten.

arrow Klarinet for fuld udblæsning
07. juni 2017 kl. 14:12 Opdateret: kl. 13:59
arrow 25.000 i tilskud til klarinet-festival
26. marts 2017 kl. 06:40 Opdateret: kl. 12:57
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk