22. september 2021
Gjorslev Gods skal ikke bare leve af land- og skovbrug. Godsforvalterens vision er at gøre godset og slottet til et sted, hvorfra der også skal formidles kultur og historie. Og det er netop, hvad der sker fra på fredag og ind til videre på syv spilleaftener i juli og august, når teaterstykket »Kai Normann og Krigen - flugten fra Gjorslev« kan ses i Rosensalen på slottet. På billedet ses skuespilleren  Nicolai Cornelius, der spiller Kai Normann Andersen. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Gjorslev Gods skal ikke bare leve af land- og skovbrug. Godsforvalterens vision er at gøre godset og slottet til et sted, hvorfra der også skal formidles kultur og historie. Og det er netop, hvad der sker fra på fredag og ind til videre på syv spilleaftener i juli og august, når teaterstykket »Kai Normann og Krigen - flugten fra Gjorslev« kan ses i Rosensalen på slottet. På billedet ses skuespilleren Nicolai Cornelius, der spiller Kai Normann Andersen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kai Normann Andersens historie på godset og slottet kan nu ses som teater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kai Normann Andersens historie på godset og slottet kan nu ses som teater
Stevns - 27. juli 2021 kl. 14:55

Gjorslev Gods præsenterer, for første gang, historien om Kai Normann Andersens tid på slottet. Det sker i samarbejde med sanger og skuespiller Nicolaj Cornelius i forestillingen »Kai Normann og Krigen - Flugten fra Gjorslev«.

arrow Læs også: Anmeldelse: Kulturhistorie og teater mødes på Gjorslev i en totaloplevelse

Der er tale om en rørende, medrivende og musikalsk forestilling om Kai Normann Andersens tid på Gjorslev Gods under Anden Verdenskrig, og om hans og hustruen Ellen Gottschalchs flugt til Sverige med hjælp fra godsejeren Edward Tesdorpf.

Forestillingen følger de virkelige begivenheder, der udspillede sig på og omkring slottet, og indeholder nogle af de sange, Kai Normann komponerer til PH's tvetydige tekster, blandt andet »I dit korte liv«, »Jeg gi'r mit humør en gang lak«, »Man binder os på mund og hånd« med flere.

Der bliver levet et muntert liv på Søgaard ved Gjorslev Slot, hvor Kai Normann Andersen og Ellen Gottschalch tilbringer deres sommerferier under besættelsen i Anden Verdenskrig. Bølgerne går altid højt, og det kunstneriske par bliver hurtigt gode venner med familien Tesdorpf fra Gjorslev Slot. Kais modstand overfor besættelsesmagten er dog ikke til at tage fejl af, selvom hans meninger ikke kommer til udtryk i det offentlige rum. Det vidner hans musikalske virke til de tyskfjendtlige sange er et tydeligt om.

Under jødeforfølgelsen i 1943 yder han en indsats for frihedskampen ved at skjule jøder i kælderen på Søgaard. Da situationen for alvor spidser til, vælger Kai og Ellen at flygte til Sverige.

Fakta om forestillingen
Kai Normann og Krigen - Flugten fra Gjorslev

Spilledatoer: 30. og 31. juli, 7., 8., 27. og 28. august (samt ekstraforestilling fredag 20. august)

Varighed: 60 minutter uden pause.

Dørene åbner klokken 19.30, hvor man vil have mulighed for at se lidt af slottet og forestillingen begynder kl. 20.30.

Billetter: 335 kroner inkl. adgang til parken og slottet, samt en velkomstdrink inden forestillingen begynder.

Adresse: Gjorslev Gods, Gjorslevvej 20, Holtug

arrow Gjorslev går ind i virksomhed der producerer plantedrikke
26. juli 2021 kl. 14:37 Opdateret: kl. 12:23
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk