28. juli 2021
Parkeringsanlægget er Selskabets Højeruplunds altovervejende indtægtskilde, og det indeværende år har slået alt, hvad man hidtil har set med en stigning på over 40 procent. 	                 Foto: Erik Nielsen
Parkeringsanlægget er Selskabets Højeruplunds altovervejende indtægtskilde, og det indeværende år har slået alt, hvad man hidtil har set med en stigning på over 40 procent. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe stigning i antallet af gæster med bil i Højeruplund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kæmpe stigning i antallet af gæster med bil i Højeruplund
Stevns - 21. november 2020 kl. 05:51
Af Erik Nielsen

Selskabet Højeruplunds hovedindkomstkilde er uden sidestykke parkeringsafgifterne, som de gæstende biler, busser og autocampere skal betale, når de kører ind bag bommen på det nuværende parkeringsanlæg.

arrow Læs også: Plejeplan for Højeruplund sat i værk

I år har selskabet Højeruplund således øget sin indtægt på solgte billeter med over 40 procent, kunne Selskabet Højeruplunds formand berette på foreningens nyligt afholdte generalforsamling.

Corona-tilstande
Formandens analyse af situationen, og den eksplosive stigning i antallet af gæster, som ankommer i køretøjer, som kræver betaling, har noget at gøre med corona, hvor danskere i almindelighed blev afskåret fra at rejse til udlandet. De har i stedet søgt mod indenlandske turistattraktioner.

- Et forsigtigt hurra for corona, og en stor tak til Bo Henriksen, der sørgede for bemanding ved den gamle kirke og parkeringspladsen, da det gik hårdest til i foråret, lød således Jens Carl Jørgensens ord i forbindelse med aflægningen af sin beretning.

I kassererens aflægning af selskabets regnskab kom det frem, at indtægterne for parkering i det indeværende år frem til 30. september har været næsten 1,3 millioner kroner - mere eksakt 1.290.084 kroner. af regnskabet kan også ses, at det har kostet lidt ekstra at have »corona-vagter« på ved kirken og ved parkeringsanlægget i de perioder, hvor parkeringspladsen har været helt fyldt op. I løbet af i år har der også været flere udgifter vedrørende parkeringsanlægget end vanligt.

Flere autocampere
Formand Jens Carl Jørgensen pegede i sin beretning også på, at man kan konstatere et stigende antal autocampere, som har opdaget den attrakttive plet ved klint og hav på Stevns.

- De må ikke campere, men vi kan ikke forbyde dem at »raste«, altså at holde en hvilepause. Det gælder også eventuelt natten over, før de kører videre. Vi har derfor lavet en særlig »24 timers-billet« til dem, der bliver natten over. De må ikke parkere længere end maksimalt 24 timer, hvis vi skal kalde det at raste, lød budskabet fra Selskabet Højeruplunds formand.

Udviklingsplan
Kommunalbestyrelsen vedtog i juni 2020 en udviklingsplan for Stevns Klint.

- Den plan er meget vigtig for os, sagde Selskabet Højeruplunds formand og pegede på de anbefalinger som udviklingsplanen har for selskabets parkeringsforhold.

Planen beskriver en forbedring af parkerings- og vejforhold til bilister, hvor den nuværende parkeringsplads er placeret i midten mellem Mindelunden, de to kirker, traktørstedet og de grønne græsarealer.

- Det betyder, at parkeringspladsen har fået den bedste placering, hvilket hverken bidrager til områdets udtryk eller giver optimale forhold til ind- og udkørsel. Omlægning af parkeringspladsen vil bidrage til at løse de trafikale udfordringer, der er observeret i Højerup, samtidig med det vil åbne for det naturskønne område, der grænser op til klinten. Dertil vil det styrke »wayfindingen« for bilister, hvis vejens forløb ændres ved Højerup, således at kyststrækningen ikke afbrydes, forklarede formanden de forsamlede ved generalforsamlingen.

Forbedring af parkeringsforholdene er også med i den dispensation fra strandbeskyttelseslinjen i Højerup som kommunen fik i forbindelse med dispensationen til besøgscentret i Boesdal.

- Det betyder i praksis, at vi skal samarbejde tæt med kommunen og de fonde kommunen får til at betale for arbejdet, når vi lægger planer for parkeringspladsen. Vi vil også sende planer i høring hos Højerup Borgerforening, der ligger inde med mange erfaringer med trafikafvikling og parkering i området, lød det fra Jens Carl Jørgensen.

Rustet sig til opgaven
Han pegede også på, at foreningen har rustet sig til dette arbejde.

- Vi købte museet og dets jord med overtagelse 1. maj 2019. Det giver et større areal at planlægge med. Dette køb er afsluttet og alle godkendelser på plads. Vi købte 5.000 kvadratmeter af nabo-marken til museet med overtagelse november 2021, ligeledes for at få et større areal at planlægge med. Her har vi fået dispensation fra Landbrugsstyrelsen til at ophæve landbrugspligten på nærmere vilkår, herunder at vi senest tre år efter har en godkendt lokalplan eller givet landzonetilladelse til parkering, og at p-pladsen skal være taget i brug senest efter fem år, forklarede formanden for Selskabet Højeruplund, idet han også kunne konstatere, at man har fået dispensation fra Kystdirektoratet til erhvervelsen og sammenlægningen med museets jord:

- Men denne dispensation er påklaget af Højerup Borgerforening, der ikke har følt sig hørt, samt af Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling. Efter sidste års generalforsamling har medlemmer af vores bestyrelse holdt møde med medlemmer af borgerforeningen og gensidigt lovet at orientere hinanden og bevare dialogen. Og når vi har en plan for parkeringspladsen, vil vi selvfølgelig høre borgerforeningen, inden planen bliver endelig, konkluderede Jens Carl Jørgensen i sin beretning.

arrow Traktørsted opgraderet
26. november 2020 kl. 16:02 Opdateret: kl. 13:31
arrow Efterlysning: 600 år gammel Madonna forsvundet fra turistattraktion
23. november 2020 kl. 06:55 Opdateret: kl. 06:55
arrow Her er navnene i Højeruplunds genvalgte bestyrelse
21. november 2020 kl. 09:52 Opdateret: kl. 16:44
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk