14. december 2017
Ida Ronau Schiermacher har et forfattertalent ud over det sædvanlige og høster nu den første store anerkendelse for det. Privatfoto
Ida Ronau Schiermacher har et forfattertalent ud over det sædvanlige og høster nu den første store anerkendelse for det. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ida fra Stevns vinder novellekonkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ida fra Stevns vinder novellekonkurrence
Stevns - 11. oktober 2017 kl. 14:40
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ida Ronau Schiermacher er en helt almindelig gymnasieelev. Hun bor mellem Rødvig og Lund og går på HTX Køge, hvor hun fordyber sig i både teori og praksis med studieretningsfagene Design og Kommunikation & IT.

Men derudover har hun et særligt talent: Hun kan skrive! Som i virkeligt skrive.

Indlevende, fængende og interessant. Fantasifuldt og med et flow, der gør hendes karakterer og historiens plot fuldstændigt levende for læseren. Det er nok også derfor, at hun netop har modtaget den ære at blive udpeget som en af 20 talentfulde unge, der er vindere af DM i Novelleskrivning 2017, som afholdes af Dansk Forfatterforening.

Ida fortæller om sin deltagelse i DM for novelleskrivning:

- Jeg har altid haft hoved fuldt af historier. Og karakterer. Personer, som banker på for at komme til live. Men det var først, da min dansklærer bad os om at skrive en novelle og samtidigt gjorde os opmærksomme på DM i Novelleskrivning, at jeg for alvor greb fat om en af historierne.

Og det var godt, at hun gjorde det, understreger hendes dansklærer Jesper Skovlund:

- Sikken en fortællerglæde! Den kan man tydeligt mærke, og det er bare så skønt at se den glæde over en god historie blive foldet ud i en skarp novelle fra sådan en ung dame, siger læreren med slet skjult stolthed.

Novellen »Spejlet« handler om en dreng, som har et spejl, hvori han ser en anden dreng, der ligner ham, men som lever i en anden dimension.

Han bliver fortrolig med ham og åbner op om et problem han har og spørger så den anden om hjælp. Den hjælp får han. Men er al hjælp godt? Det lader Ida læseren om.

Anerkendelsen ved DM i Novelleskrivning er vigtig for Ida, for historiefortællingen skal også være en del af hendes fremtid.

- Jeg vil gerne arbejde i spilindustrien - med spiludvikling. Her er historiefortællingen rigtig vigtig, for et godt spil er en god historie, der udvikler sig, forklarer hun og fortæller, at hun efter studentereksamenen fra det tekniske gymnasium i Køge skal på IT Universitet. Der er en specialisering, der netop er rettet mod spilindustrien.

Som præmie fra konkurrencen har Ida ud over æren vundet invitation til skrivekursus på Vallekilde Højskole. Vallekilde Højskole er en kulturinstitution, der i mere end 150 år har arbejdet med kulturen i Danmark.

- Jeg glæder mig rigtigt meget. Da jeg fortalte det til min mor, så råbte hun glad op »Vi rydder kalenderen - jeg skal nok køre dig til Vallekilde!«

Ida smiler og fortsætter:
- Det bliver rigtigt spændende. Jeg håber, at jeg møder nogle nye venner - men også nogle mennesker, jeg kan lære fra!

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk