30. oktober 2020
Sneplov på vejen mellem Gjorslev og Magleby forår tilbage. I år har Plan-, Miljø- og Teknikudvalget håber man ikke på dette scenarie i år, da der kun er sat 2,5 millioner kroner af til vinter-vedligeholdelse af vejene i hele 2019. Arkivfoto
Sneplov på vejen mellem Gjorslev og Magleby forår tilbage. I år har Plan-, Miljø- og Teknikudvalget håber man ikke på dette scenarie i år, da der kun er sat 2,5 millioner kroner af til vinter-vedligeholdelse af vejene i hele 2019. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvis vinter-vejret arter sig holder budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis vinter-vejret arter sig holder budgettet
Stevns - 14. januar 2019 kl. 15:33
Af Erik Nielsen

Økonomistyringen i Stevns Kommune er ændret således, at der nu også bliver udarbejdet budgetprognoser for at kunne handle tidligere på eventuelle budgetoverskridelser. Hvad angår Plan-, Miljø og Teknikudvalget er der dog ikke udsigt til, at man skal i gang med de store modforanstaltninger.

arrow Læs også: Socialudvalget bestiller sparekatalog efter nyt budgetskred

- Vi kan ikke forudse vejret og hvordan vinteren arter sig. Hvis vi får meget sne og frost, så må vi nok erkende, at vi skal regulere lidt på sagerne, da der for hele året kun er sat 2,5 millioner kroner af. Men det er helt bevidst, at vi har gjort det sådan, da det jo alligevel aldrig er til at forudsige, hvordan vintervejret bliver, siger Flemming Petersen, der er udvalgsformand for PMT.

Han ser således fortrøstningsfuldt på den side af sagen med de kommende vejrudsigter in mente.

Budgetprognosen er udarbejdet med udgangspunkt den netop gennemførte budgetopfølgning pr. 30. september 2018, hvor forventningerne til regnskab 2018 er sammenholdt med budgettet for 2019. Ud fra denne opfølgning er der i budgetprognosen fokuseret på de områder, hvor der på nuværende tidspunkt ser ud til at kunne forventes afvigelser af betydning i forhold til budget 2019. Budgetprognosen afviger således fra de vante budgetopfølgninger ved at have en mere overordnet tilgang og kun fokusere på områder med forventede afvigelser i 2019.

- Det er noget alle udvalg skal igennem på baggrund af kommunens økonomiske situation samt politisk ønske om tidligere på året at have overblik over de økonomiske udfordringer og muligheder, forklarer Flemming Petersen.

I øjeblikket ser det ud til at budgettet på PMT-området går i 0.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk