18. september 2019
Efterspørgslen på fast ejendom på Stevns er nu så stor, at priserne i 2018 steg mere her end noget andet sted i landet. Foto: Kenn Thomsen
Efterspørgslen på fast ejendom på Stevns er nu så stor, at priserne i 2018 steg mere her end noget andet sted i landet. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Huspriser steg mest på Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Huspriser steg mest på Stevns
Stevns - 10. januar 2019 kl. 13:15
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 69 af landets 98 kommuner steg priserne på solgte villaer og rækkehuse i 2018. I gennemsnit steg de med 4,0 procent. Men intet sted i Danmark steg priserne mere end på Stevns, der sluttede året 27,1 procent højere end året før. Det viser den årlige opgørelse over husprisernes udvikling fra Boligsidens Markedsindeks, skriver DAGBLADET Stevns torsdag.

I december 2018 lå kvadratmeterprisen for en bolig på Stevns således på 12.170 kroner mod 9.576 kroner i samme måned året før. Undervejs har de solgte priser svinget noget - toppen blev nået i marts sidste år, hvor prisen nåede op på hele 13.165 kroner pr. kvadratmeter.

Stevns nærmer sig dermed landsgennemsnittet for huspriser efter i mange år at have ligget et pænt stykke under. Der er dog stadig et stykke vej, idet den gennemsnitlige salgspris pr. kvadratmeter i hele Danmark lå på 13.931 kroner.

- Det er særdeles positivt, for med stigende boligpriser følger også øget vedligehold af husene i nogle af de yderkommuner, hvor det traditionelt har været svært at sælge huse, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk.

Det er kendetegnende for årets opgørelse, at huspriserne i 2018 steg mest i landets yderområder. Lige efter Stevns med 27,1 procents stigning ligger Tønder Kommune med 27,0 procent, mens Ringkøbing-Skjern indtager tredjepladsen med en stigning på 20,5 procent. Det viser, at mange huskøbere har fået øjnene op, at de får mere for pengene ved at flytte længere væk fra de større byer.

Københavns Kommune har landets næsthøjeste kvadratmeterpris på 37.936 kroner, og her er priserne i 2018 steget med 8,6 procent. Selv om priserne på Stevns procentuelt er steget mere end tre gange så meget, får man således stadig tre gange så meget plads på Stevns for sine penge - med en aktuel kvadratmeterpris på 12.170 kroner.

Det er stadig billigere at købe hus på Stevns end i Køge, hvor villaer og rækkehuse i 2018 blev solgt for 17.964 kroner pr. kvadratmeter. Her er prisstigningen på et år på 7.6 procent. Derimod har Stevns med sin store prisstigning placeret sig foran Faxe, hvor en bolig sidste år i gennemsnit blev solgt for 10.584 kroner eller 8,2 procent højere end året før.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk