15. juli 2020
Rytterskolen i Lille Heddinge er næsten 300 år gammel og spillede engang en vigtig rolle i undervisningen af børn fra landet.
Rytterskolen i Lille Heddinge er næsten 300 år gammel og spillede engang en vigtig rolle i undervisningen af børn fra landet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hør historien om rytterskolerne - på Rytterskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hør historien om rytterskolerne - på Rytterskolen
Opdateret 15. oktober 2019 kl. 08:43
Stevns - 15. oktober 2019 kl. 05:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forløberen for den danske folkeskole er de såkaldte rytterskoler, som kong Frederik den Fjerde lod opføre på landet i 1700-tallet. Det kan man høre nærmere om på onsdag 16. oktober kl. 19.00, når historikeren: Finn Thorshøj holder et foredrag om rytterskolerne - det foregår netop på Lille Heddinge Rytterskole.

I foredraget: Og bygger Skoler op de Fattige til Gavn - en fortælling om Frederik IVs Rytterskoler fortæller Finn Thorshøj om, hvorfor kongehuset opførte rytterskoler, hvem der underviste, og hvordan undervisningen foregik dengang. Han vil også fortælle om den samfundsfunktion, som rytterskolerne opfyldte gennem den betydelige samfundsændring, som skete i løbet 1700-årene, og som fik indflydelse på undervisning af børn frem mod den nye skolelov, som blev vedtaget i 1814.

Finn Thorshøj er uddannet historiker og har undervist i historie i ca. 40 år, inden han for nogle år siden blev pensionist. Han har de sidste 30 år boet i Store Torøje og gennem en lang årrække været nøgleholder og kustode på Prins Carls Skole, indtil den blev solgt til privateje.

Billetter til 'Fortællingen om rytterskolerne" er gratis - man skal bare huske at hente sin billet på Stevns Bibliotekernes hjemmeside: www.stevnsbib.dk) eller facebook-side - begge steder under 'Begivenheder'.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk