20. september 2021
Bestyrelsesformand for Marjatta holder her tale før første spadestik til afdelingen: Svanen, som kommer til at stå færdig 1. juli 2021, hvis alt går vel. Sampovigs historie går dog helt tilbage til 1982. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Bestyrelsesformand for Marjatta holder her tale før første spadestik til afdelingen: Svanen, som kommer til at stå færdig 1. juli 2021, hvis alt går vel. Sampovigs historie går dog helt tilbage til 1982. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historien om Sampovig på Trommeslagervej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Historien om Sampovig på Trommeslagervej
Stevns - 16. september 2020 kl. 16:39
Af Erik Nielsen

Sampovig blev grundlagt i 1982, hvor Marjatta overtog et nedlagt alderdomshjem lige uden for Store Heddinge og oprettede det første voksensted i Marjatta-regi.

arrow Læs også: Susanne har været med hele vejen

På det tidspunkt flyttede der 10 beboere ind på Lærkegården, hvor bygningen er fra 1870.

Siden de første borgere flyttede fra Skolehjemmet til bofællesskabet på Sampovig har Marjatta oprettet yderligere tre voksensteder - Ristolahaven, Sofiegården og Vidarslund.

I alt bor der cirka 140 borgere i bofællesskaber på Marjattas voksensteder.

Sidste gang Marjatta byggede nye bofællesskaber på Sampovig var i 2004. Her byggede man Tranekær og Uglebo samt fællessalen.

Der bor i dag 31 borgere på Sampovig og i den nye afdeling, Svanen, som står klar i juli 2021, vil der blive plads til yderligere 12 beboere. De får hver deres værelse med dertilhørende bad og toilet.

Der vil stå et samlet bruttoetageareal på 1.335 kvadratmeter til rådighed, når byggeriet er færdig - inklusiv de fællesarealer, der er afsat til ophold- og spisestuer, fælleskøkken, kontorer og diverse rum til praktiske gøremål.

I dag arbejder der 65 ansatte på Sampovig. Med Svanen kommer der yderligere minimum 20 nye medarbejdere til Stevns Kommune.

arrow 12 boliger og 20 nye arbejdspladser på vej
16. september 2020 kl. 14:52 Opdateret: kl. 12:08
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk