19. oktober 2019
Bestyrelsesformand Line Busch-Jensen og skoleleder Keld Andreasen - kan glæde sig over stabilitet og fremgang for Hellested Friskole.
Bestyrelsesformand Line Busch-Jensen og skoleleder Keld Andreasen - kan glæde sig over stabilitet og fremgang for Hellested Friskole.
Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hellested Friskole i smult vande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hellested Friskole i smult vande
Stevns - 24. april 2015 kl. 15:15
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en tid, hvor skolerne på Stevns plages af faldende børnetal og udsigt til skærpet kamp om eleverne i de kommende år, kan beretningerne fra bestyrelsesformand og skoleleder på Hellested Friskole næsten virke som et kontrastfyldt modbillede. På generalforsamlingen for nylig kunne de fremmødte glæde sig over, at friskolen lever og har det godt - med betydeligt flere elever end dengang, da den var kommunal folkeskole, skriver DAGBLADET Stevns fredag.

Helt nøjagtig er der i øjeblikket 159 elever på skolen. 88 af dem går i skolens egen SFO, og hertil kommer 42 børn i børnehaven. Bestyrelsen arbejder på snart at åbne en vuggestue og har i den forbindelse søgt Stevns Kommune om en samlet opnormering i Børnehuset fra de nuværende 40 til 85 enheder. Da skolen som følge af en lovændring nu kan drive en integreret institution, kan Hellested Friskole og Børnehus derfor huse børn fra 0 år, til de forlader 9. klasse.

Og 9. klasse bliver en realitet efter sommerferien, når den nuværende 8. klasse rykker op. Stort set alle elever fortsætter et år mere i Hellested Friskole, som dermed bliver fuldt udbygget med knap 180 elever på 10 årgange indskrevet.

Under forelæggelsen af regnskabet bemærkede skolens eksterne revisor, at skolens økonomi er »exceptionel flot« taget i betragtning, at der er gået mindre end to år siden starten i august 2013. I et år, hvor der er blevet råd til at ansætte ekstra personale samt at lægge penge til side til en række ombygninger, er der samtidig lykkedes at nedbringe skolens gæld til under det halve.

Efter beslutning i bestyrelsen udgør den ved dette års generalforsamling præcis en million kroner, mens kreditorerne har fået over en million kroner tilbage. Hellested Friskole lånte før sin oprettelse over to millioner kroner af personer i lokalsamfundet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk