16. januar 2019
Foto: Kim Rasmussen
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hellested Friskole har nået konsolideringens tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hellested Friskole har nået konsolideringens tid
Stevns - 13. maj 2018 kl. 12:32
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hellested Friskole og Børnehus har til august eksisteret i fem år og er efter en begyndelse med fuld fart på nu ved at konsolidere sig som en veletableret institution for børn og unge fra vuggestue til og med 9. klasse.

Den består i dag af en skole, en SFO og en integreret daginstitution. Der går pt. 186 børn i skolen, 76 børn i SFO'en og 66 børn i den integrerede daginstitution. Det betyder, at der på de fleste årgang er helt fyldt op i forhold til det loft, som skolens bestyrelse og medarbejdere har sat som maksimum.

Både bestyrelsesformand Line Busch-Jensen og skoleleder Keld Andreasen aflagde grundige beretninger om årets gang - og skolelederen sluttede sin del af med følgende manende konklusion:

- Når jeg kigger tilbage på 2017, vil jeg tænke på et år, hvor vi som skole, SFO og børnehus konsoliderede os yderligere med at udbygge stedets muligheder og ved at skærpe arbejde og indhold i at skabe trivsel og positiv udvikling for det enkelte barn.

- Jeg ser samtidig i disse overenskomsttider på en stab af medarbejdere, som vi skal være stolte over og glade for, da de er det egentlige fundament for alt det, som sker her på stedet. Jeg ved, at særligt skoleverdenen er ramt på sjælen med det massive fokus, som der nu igen er i forbindelse med overenskomstforhandlingerne, hvor lærerstanden hudflettes i offentligheden. Jeg vil ikke i denne sammenhæng vurdere, hvad der er rigtigt eller forkert, men jeg vil tillade mig at konstatere, at hudfletningen har skabt en afmatning i såvel tilgangen til som i interessen i fortsat at være en del af lærergerningen. Det er også en afmatning, som vi mærker, når vi ønsker at rekruttere nye lærere. Derfor vil det også være mine sidste ord, at vi skal huske at værdsætte medarbejderne gennem huset, for uden deres engagement er vi ingenting.

Generalforsamlingen genvalgte hele bestyrelsen, der efterfølgende har konstitueret sig som før med Line Busch-Jensen som formand, Marie-Louise Senker Tvede som næstformand og Kasper Christensen kasserer. Karin Larsen og Ida Berg blev valgt som suppleanter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk