16. januar 2018
Godsejer Peter Henrik Tesdorpf vil færdsel med mountainbikes i skovbunden til livs. Billedet er ikke fra Gjorslev Bøgeskov. Arkivfoto
Godsejer Peter Henrik Tesdorpf vil færdsel med mountainbikes i skovbunden til livs. Billedet er ikke fra Gjorslev Bøgeskov. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godsejer: Mountainbikes truer skovens vildt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godsejer: Mountainbikes truer skovens vildt
Opdateret 20. marts 2017 kl. 09:52
Stevns - 19. marts 2017 kl. 12:07
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi har et stigende problemer med mountainbikere, der blæser på reglerne og kører rundt i skovbunden. Derfor appellerer vi nu gennem avisen til, at de følger anvisningerne og kun kører på de bilfaste veje.

Sådan siger godsejer Peter Henrik Tesdorpf, der har henvendt sig til DAGBLADET Stevns med et nødråb.

- Vi oplever, hvordan de kommer kørende i store biler og læsser deres mountainbikes af, og så går den vilde jagt gennem skoven. Det er sikkert en fin oplevelse at få lov at pløje hen over skovbunden, men det går ud over naturen, og derfor siger vi fra, understreger han.

Peter Henrik Tesdorpf henviser til, at naturbeskyttelsesloven fastlægger, at ejeren kan forbyde færdsel uden for de bilfaste veje, hvis det medfører forstyrrelser.

- Og det gør det, når de kører rundt i skovbunden. I Gjorslev-skoven er det skiltet, at færdsel kun må finde sted på de faste veje, siger han.

Ifølge godsejeren har kørslen med mountainbikes i skovbunden klare negative konsekvenser for naturen:

- Det er forstyrrende for råvildtet, der bliver irriterede og kaster lammet fra sig. Vi har havørne, der kredser rundt om Møllesøen og gerne vil etablere med en rede. Men de kræver fred og ro i et stort område, og det får de ikke, når folk færdes på cykel i skovbunden, siger han.

Heller ikke Gjorslevs jagtlejere ønsker kørsel med mountainbikes.

- Dem er vi økonomisk afhængige af, siger godsejeren.

Peter Henrik Tesdorpf tilføjer, at også fodgængere er blevet chikaneret af hurtigtkørende mountainbikes. Det gælder f.eks. på Gjorslev-stien, der løber langs Køge Bugt mellem traktørstedet og Stikkelsbærlandet, hvor Maglebyskoven begynder.

- Det er helt vildt, som nogle af dem opfører sig. Det virker hensynsløst, siger han.

Til gengæld må mountainbikerne gerne køre på kondistien, som Hjerteforeningens Motionsklub har anlagt.

- Det er en superb bane for en mountainbike, påpeger godsejeren.

Peter Henrik Tesdorpf har en mulig forklaring på, hvorfor så mange mouintainbikere overtræder reglerne:

- I statsskovene er det tilladt at færdes overalt, og det har sine konsekvenser. Her vil havørnene ikke være, for der er ikke ro nok. Tilsyneladende er der nogle gæster, som skal lære reglerne, og derfor er der mere vildt i de private skove i Danmark, siger godsejeren.

Han håber, at det lykkes at sætte en stopper for kørslen uden for de bilfaste veje:

- Vi vil nødigt skride til at politianmelde folk, men det kan blive nødvendigt, hvis dette uvæsen fortsætter. Derfor retter vi en appel til brugerne af skoven om at tænke sig om og passe på naturen. Det gør man bedst ved at overholde de regler, der er fastsat, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk