20. oktober 2021
Bryllupper i den gamle kirke i Højerup er blevet meget populære. Foto: Erik Nielsen
Bryllupper i den gamle kirke i Højerup er blevet meget populære. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gebyr på borgerlige bryllupper afvist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gebyr på borgerlige bryllupper afvist
Stevns - 03. december 2017 kl. 05:58
Af Erik Nielsen

Et forslag fra det afgående kommunalbestyrelsesmedlem: Thor Grønbæk (Borgerlisten Stevns) var torsdag aften til vejledende afstemning om, hvorvidt der i fremtiden kan opkræves et gebyr for borgerlige vielser i Stevns Kommune.

arrow Læs også: Vielser skaber travlhed på rådhuset

- Hvem af os her rundt om bordet har ikke stået i Højerup med blåfrosne knæ for at gennemføre en borgerlig vielse i den gamle kirke? Det er blevet vældigt populært at lade sig gifte netop dér, og det kræver efterhånden nogle resurser i kommunen. Derfor kommer jeg med mit forslag om at opkræve et gebyr. Jeg har nævnt 1.200 kroner, men jeg vil ikke lægge mig fast på et bestemt beløb. Jeg kan dog sige, at man i Københavns Kommune tager 3.000 kroner i gebyr, hvis vielsen skal foregår uden for rådhuset, lød det i oplægget fra Thor Grønbæk.

Han lagde vægt på, at Stevns Kommune har haft et ekstremt øget antal vielser, som foretages på andre steder end rådhusets adresse. Og dette har øget presset på såvel politisk som forvaltningens deltagelse, og har medført øgede omkostninger i administrationen.

Det er for at imødekomme disse ekstraudgifter, at Thor Grønbæk vil indføre af brugerbetaling. I perioden fra 1. januar til 30. oktober 2017 er der foretaget 84 borgerlige vielser på andet sted end på rådhuset - det vil sige i egne haver, parker samt i Højerup gamle Kirke.

Afstemningen endte 9-9 og forslaget blev dermed forkastet. Steen Nielsen (S) stemte hverken for eller imod.

For forslaget stemte Anette Mortensen (V), Bjarne Nielsen (V), Rasmus Hoffmann (V), Rikke Gliese-Mikkelsen (V), John Dalsgaard Jensen (V), Thor Grønbæk (Borgerlisten Stevns), Inge Milbrat (Nyt Stevns) samt løsgænger Bjarne Østergård Rasmussen og Jan Jespersen (Enhedslisten).

Imod stemte Mogens Haugaard Nielsen (Nyt Stevns), Varly Jensen (DF), Janne Halvor Jensen (DF), Line Krogh Lay (R), Jørgen Gregersen (R), Lonni Lypart (S), Henning Urban Dam Nielsen (S), Thomas Overgaard (S) og Steen S. Hansen (S).

arrow Billeder: Winnis nytår fejret med bryllup
02. januar 2017 kl. 14:12 Opdateret: kl. 11:02
arrow Billeder: Bryllup med sydstatsmanér
13. september 2016 kl. 14:05 Opdateret: kl. 06:32
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk