10. juli 2020
Leo Nielsen har solgt 65 boliger på Stevns inden for det seneste år og er dermed blev kåret som kædens bedst sælgende lokale mægler i 2019. Arkivfoto
Leo Nielsen har solgt 65 boliger på Stevns inden for det seneste år og er dermed blev kåret som kædens bedst sælgende lokale mægler i 2019. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gang i boligsalget på Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gang i boligsalget på Stevns
Stevns - 14. august 2019 kl. 06:26
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ejendomsmægler Leo Kurt Nielsen fra EDC-mæglerne har svært ved at få armene ned:

- Der er fart på boligsalget her på Stevns, meget fart på. Vi har solgt utroligt godt i det sidste år - eller rettere: de sidste to år, siger Leo Nielsen, der driver sin forretning fra Rødvig.

Alene inden for de seneste 12 måneder har han solgt 65 boliger på Stevns, og kunderne har givet hans firma en feedback på ikke mindre end 9,8 ud af 10 stjerner. Inden for EDC-kædens interne system har han vundet prædikatet: Bedst sælgende lokale mægler i 2019. Det har fået optimismen frem og medført, at han har ansat to nye medarbejdere på kontoret.

Tendensen bekræftes af en ny opgørelse, som tirsdag offentliggøres af Boligsiden, der holder øje med tendensen på det danske boligmarked. Her slås det fast, at salget af huse og rækkehuse på Stevns er på fremmarch. I første halvår af 2019 steg hussalget med 16,9 procent i forhold til samme periode sidste år - fra 124 til 145. Stevns ligger dermed på en ottendeplads i hele landet, når det gælder fremgang i hussalget.

I hele landet er der i første halvår af 2019 solgt næsten 25.000 huse i Danmark. Det svarer til en stigning på 2,3 procent i forhold til samme periode sidste år. I 43 kommuner er salget steget mere end landsgennemsnittet - blandt dem altså Stevns, hvor stigningen er på hele 16,9 procent. Hedensted i Østjylland topper listen med 39,0 procent, mens Lolland har den største fremgang i Region Sjælland med 22,3 procent. I bunden finder vi Norddjurs Kommune, hvor der i første halvdel af i år blev solgt 25 procent færre boliger end sidste år.

Priserne følger med op
Interessant nok kommer stigningen i hussalget samtidig med, at priserne er på vej op. Boligsidens markedsindeks offentliggjorde i sidste måned, at hvor huspriserne på landsplan var steget med 2,5 fra juni 2018 til juni 2019, steg de på Stevns med hele 11,4 procent. Det var den fjerdehøjeste stigning i hele landet - og den højeste i Region Sjælland. Helt top lå prisstigningerne på Ærø.

Konklusionen er derfor, at højere huspriser ikke afskrækker køberne fra at købe hus på Stevns - og at det stigende salg i sig selv er med til at presse priserne op. Det hænger sammen med, at priserne stadig er højere i hovedstadsområdet, hvor mange af de potentielle købere kommer fra, påpeger ejendomsmægler Leo Nielsen.

- Vi har en meget stor efterspørgsel fra København og Køge samt Køge Nord-området, idet vi her på Stevns har langt billigere huse til salg. Vi mærker især en stærk efterspørgsel fra yngre kunder, der gerne vil bosætte sig i området, hvor der er luft, lys, og dejlige omgivelser - det vægter hos rigtigt mange kunder, og børnefamilier, siger han.

Selv sælger Leo Nielsen flest huse i den sydlige del af Stevns - i Store Heddinge og Rødvig samt de landsbyer, der deler postnummer med dem.

- Prisstigningen er størst i det nordlige Stevns, specielt i Strøby Egede - ingen tvivl om dette. Men vi kommer mere og mere med i det gode selskab. Vi har også godt gang i salget af grunde, hvor jeg sælger Stevns Kommunes byggegrunde. Over halvdelen af disse er nu solgt, og der bygges flittigt både i Rødvig og Store Heddinge, siger han.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk