23. april 2019
Indsatsleder Martin Rohde-Wünsche og hans mandskab fra Hårlev modtog fredag formiddag Den Danske Redningsberedskabspris ved en ceremoni i Holmens Kirke i København. Arkivfoto
Indsatsleder Martin Rohde-Wünsche og hans mandskab fra Hårlev modtog fredag formiddag Den Danske Redningsberedskabspris ved en ceremoni i Holmens Kirke i København. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fornem pris til Hårlev-reddere efter voldsom ulykke ved Vallø Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fornem pris til Hårlev-reddere efter voldsom ulykke ved Vallø Slot
Stevns - 05. oktober 2018 kl. 13:44
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandskabet på brandstationen i Hårlev modtog fredag formiddag Den Danske Redningsberedskabspris ved en højtidelighed i Holmens Kirke i København.

Prisen uddeles én gang om året til en person eller en gruppe af personer, som har gjort en særlig indsats for at redde andre i nød. Bag prisen står Beredskabsforbundet med støtte fra Falck, Danske Beredskaber, Beredskabsstyrelsen, Landsklubben for Deltidsansatte Brandfolk, Sønderjysk frivillige Brandværnsforbund, Det Offentlige Beredskabspersonales Landsforbund, FOA og 3F.

I år er valget faldet på mandskabet fra Hårlev, som får prisen for deres indsats på den skæbnesvangre dag i oktober sidste år, da en 44 tons tung rendegraver under et arbejde skred ned i voldgraven ved Vallø Slot. Ulykken var fatal for rendegraverens fører, der sad fastklemt i køretøjet. For at redde ham op af det kolde vand var det nødvendigt at amputere hans ene arm på stedet. Dermed reddede mandskabet fra Hårlev hans liv.

Den 54-årige fører af rendegraveren bor i Vordingborg. Men ved prisoverrækkelsen i dag havde han taget turen til København for at være med til at hædre mandskabet fra Hårlev. De modtog prisen fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen sammen med et diplom og en pokal. Desuden følger en check på 25.000 kroner til deling blandt redderne.

- Stor respekt til hele holdet, det er yderst velfortjent, skrev direktør i Beredskabsstyrelsen Henning Thiesen på Twitter efter tildelingen af hædersbevisningen.

I spidsen for redderne ved aktionen for et år siden stod indsatsleder Martin Rohde-Wünsche, der bor i Rødvig og har kørt for beredskabet på Stevns - i dag Østsjællands Beredskab - i fem år. Han opfatter hæderen som et skulderklap, som mandskabet kan være stolt af.

- Jeg har aldrig fået en pris før, så det er stort, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk