16. september 2021
Nordeas hæveautomat i Rødvig er endegyldigt fjernet. Nordeas filialdirektør i Køge mener, at der er tale om en misforståelse, når filialdirektørens udtalelse bliver tolket som, Nordea er blevet opsagt. Filialdirektøren står 100 procent på mål for bankens beslutning om lukke hæveautomaten i Rødvig. Foto: Erik Nielsen
Nordeas hæveautomat i Rødvig er endegyldigt fjernet. Nordeas filialdirektør i Køge mener, at der er tale om en misforståelse, når filialdirektørens udtalelse bliver tolket som, Nordea er blevet opsagt. Filialdirektøren står 100 procent på mål for bankens beslutning om lukke hæveautomaten i Rødvig. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fiskerihavn reagerer på udmelding om hæveautomat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fiskerihavn reagerer på udmelding om hæveautomat
Stevns - 11. maj 2021 kl. 14:53
Af Erik Nielsen

Det er ene og alene Nordeas beslutning, at de nu har taget hæveautomaten ud af drift og fjernet den fra Rødvigs mest besøgte turistby. Det har fiskerihavnen ikke haft noget med at gøre. Sådan lyder det fra havnekontoret på fiskerihavnen. Nordea mener, at der er tale om en misforståelse, hvor filialdirektørens udtalelse er blevet overfortolket i lørdagens avis.

arrow Læs også: Nedlagt hæveautomat: Kommunen spiller bolden retur til borgerforening og turistinformation

Redaktionen er således blevet kontaktet af fiskerihavnen i Rødvig i forbindelse med, at Nordeas hæveautomat er blevet lukket og taget ned, som vi beskrev i DAGBLADET lørdag.

Det ligger i den sammenhæng havnefoged Jens Sørensen meget på sinde at slå fast, at det ikke er fiskerihavnen, der har opsagt kontrakten med Nordea.

Nordea sagde op

- Vi har ikke opsagt Nordea eller smidt banken ud af deres lejemål på vores bygning. Tværtimod så fik fiskerihavnen allerede tilbage i november 2020 en skriftlig henvendelse fra Nordea, at man ønskede at opsige lejemålet uden de dog satte en endegyldig dato på. Man gjorde i henvendelsen også opmærksom på, at informationen om opsigelsen af lejemålet forventede banken var fortrolige oplysninger. Det honorerede vi selvfølgelig dengang. Derfor undrer det mig meget, at jeg nu kan læse i DAGBLADET, at Nordeas direktør udtaler, at deres lejemål ophørte, og vi på den måde har været en anstødssten til at hæveautomaten nu er lukket og fjernet. Fiskerihavnen har ikke opsagt kontrakten eller haft et ønske om det, hvorfor skulle vi dog det, siger Jens Sørensen til avisen.

Der er ikke andre planer for bygningen, hvor automaten sad, og derfor er det ene og alene Nordeas beslutning, at de nu har taget hæveautomaten ud af drift og fjernet den fra Rødvigs mest besøgte turistby, lyder det fra Jens Sørensen.

Nordeas filialdirektør i Køge udtalte i lørdags til avisen:

»Det er korrekt, at Nordea har lukket hæveautomaten i Rødvig. Det er naturligvis rigtig ærgerligt for de mennesker, der brugte automaten, men det har været en af de mindst brugte automater i Danmark, og den har kørt med underskud i en længere periode. Da vores lejemål ophørte, valgte vi derfor at tage automaten ned.«

Nordea: En misforståelse

Vi har kontaktet filialdirektør Brian Høi med oplysningen om, at blandt andre havnekontoret på fiskerihavnen har opfattet hans udtalelse, som om fiskerihavnen skulle være direkte involveret og en anstødssten til beslutningen om lukning og nedtagning af Nordeas hæveautomat på fiskerihavnens område.

Han mener, at der er tale om en misforståelse, og at der i lørdagens artikel er blevet overfortolket på hans udtalelse, idet DAGBLADET skriver: »Årsagen er, forklarer Nordea, at automaten bliver brugt meget lidt, og da banken har modtaget en opsigelse af lejemålet, blev det anledningen til at nedtage den.«

- Det drejer sig om en misforståelse, og jeg er helt enig med Jens (Sørensen, red.). De har ikke opsagt os, men den nuværende lejekontrakt udløb, og derfor var det et oplagt tidspunkt for os at tage det op til overvejelse. Havde jeg brugt ordet »udløb« i stedet for »ophørte« havde det nok været tydeligere. Men det er ligeledes vigtigt for mig at fastslå, at jeg aldrig har sagt, vi er blevet »opsagt«, og heller aldrig har ment det, siger Brian Høi til DAGBLADET.

Han har fået nogle få henvendelser om den nedtagne hæveautomat - deriblandt fra Stevns Kommune.

- Jeg tager selvfølgelig dialogen med alle, der henvender sig. Men i bund og grund mener jeg, at det er den rigtige beslutning, der er truffet. Det er en landsdækkende tendens, som man ikke kun ser i Rødvig, at pengeautomater bliver brugt mindre og mindre. Og jeg står 100 procent på mål for beslutningen om at lukke hæveautomaten i Rødvig, siger filialdirektøren fra Nordea i Køge.

arrow Farvel til pengeautomat
08. maj 2021 kl. 06:52 Opdateret: kl. 09:01
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk